Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste betaalbare noisecancelling hoofdtelefoons van 2022

Exit rumoerige kantoortuin

Koptelefoons
Noise-cancelling koptelefoon

De beste betaalbare noisecancelling hoofdtelefoon van dit moment is de Sony WH-XB910N. Tot die conclusie komen we na wekenlang testen met negen verschillende budgetmodellen in ons professionele testlab in Amsterdam. Waarom we deze aanraden? Lees dan vooral verder.

Laatst bijgewerkt 6 maanden geleden

Vergelijk hier de beste modellen

Productnaam
Sony WH-XB910N
Productnaam
Edifier W820NB
Productnaam
Jabra Elite 85h
Productnaam
Teufel Audio Real Blue NC
Productnaam
Urbanista Miami Wireless
Bottomline
De beste keuze voor een budgetkoptelefoon
Bottomline
Veel geluid voor je geld
Bottomline
Een heleboel functionaliteiten voor een persoonlijke ervaring
Bottomline
Prettig, natuurlijk geluid
Bottomline
Val op met je hoofdtelefoon
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Actuele prijs

€ 126,95 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (5)

€ 59,95 bij Megekko

Bekijk alle winkels (2)

€ 179,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (7)

Momenteel niet leverbaar

€ 116,05 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (2)
Voordelen
Voordelen
 • Het geluid is goed
 • De ruisonderdrukking is fantastisch
 • Veel functies (o.a. in de app)
Voordelen
 • Lichtgewicht en comfortabel
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Makkelijk te bedienen met de knoppen
Voordelen
 • Makkelijke, overzichtelijke app
 • Heel veel functionaliteit
Voordelen
 • Prettig geluid
 • Handige technische extra's
Voordelen
 • Opvallend en mooi design
 • Lange accuduur
 • Comfortabel
Nadelen
Nadelen
 • Een saai uiterlijk
Nadelen
 • Ruisonderdrukking valt tegen
Nadelen
 • Aan de ‘dure’ kant van het segment
Nadelen
 • Accuduur valt tegen
 • Niet zo comfortabel
Nadelen
 • Aansturing niet prettig door gebrek aan app en slechte knoppen
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Noise cancellation
Noise cancellation
Noise cancellation
Noise cancellation
Noise cancellation
Noise cancellation
Software
Software
Software
Software
Software
Software
Comfort
Comfort
Comfort
Comfort
Comfort
Comfort
Connectiviteit
Connectiviteit
Connectiviteit
Connectiviteit
Connectiviteit
Connectiviteit
App
App
Veel functionaliteiten, minder overzichtelijk
App
App biedt weinig meerwaarde
App
Makkelijke, overzichtelijke app
App
Te eenvoudige app
App
Geen app aanwezig

Is de beste betaalbare hoofdtelefoon met noise-cancelling niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan naar onze koopadviezen voor de beste headsets voor gamers en de beste draadloze oordoppen.

Sony WH-XB910N

De beste betaalbare noisecancelling-hoofdtelefoon

€ 126,95 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (5)

€ 126,95 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (5)

Deze hoofdtelefoon biedt het complete plaatje. Sony WH-XB910N leent veel van zijn duurdere broer, de winnaar van onze Beste Hoofdtelefoon-gids, WH-1000XM4. Denk aan automatische geluidsregeling waardoor het volume wordt aangepast aan geluiden in de omgeving. Handig als je bijvoorbeeld in je stille huis luistert of langs een drukke weg loopt.

Ook zit er tech in die zorgt dat het geluid van muziek wordt verbeterd. Het is ook mogelijk om de muziek wat meer ruimtelijk te laten klinken. Je regelt het onder andere via de app, die erg uitgebreid is. Je kunt hierin ook de bas aanpassen, want als je daar niet zo van houdt, dan heeft deze hoofdtelefoon een kleine afstelling op dit gebied nodig. 

Wil je graag een hoofdtelefoon met een extreem lange accuduur, dan is dit niet de beste keuze voor jou. In vergelijking met andere hoofdtelefoons is de accuduur van Sony WH-XB910N minder lang, maar alsnog kun je er vele uren mee vooruit: zonder ruisonderdrukking is dat ruim 47 uur en met kom je uit op 30 uur.

De adviezen van BestGetest komen onafhankelijk tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Lees hier alles over de Sony WH-XB910N Icons/Navigation/Arrow

Jammer, want deze hoofdtelefoon is erg comfortabel en kun je lang dragen. De schelpen kun je bovendien draaien, zodat je de hoofdtelefoon goed kunt neerleggen. Opvouwen is zelfs een optie dankzij scharnieren. De WH-XB910N is misschien wat saai qua uiterlijk, dat maakt hij goed in geluid. Hij komt op basis van geluid en het totaalplaatje als beste uit de test.

In het hoge klassement wordt vaak de WH-1000XM4 van Sony aangeraden, maar ook in het lage segment scoort het merk. Deze hoofdtelefoon is niet te licht en niet te zwaar en de oren worden goed afgesloten door de oorschelpen.

Sony WH-XB910N

Deze hoofdtelefoon is een succes in simpelheid. Er zijn twee flinke knoppen te vinden op de linkeroorschelp en daardoor kun je ze makkelijk op de tast vinden. Je zet de hoofdtelefoon ermee aan en je kunt de (excellente) ruisonderdrukking ermee in en uitschakelen. 

Ook is er Quick Attention Mode. Hierbij schakelt het geluid en de ruisonderdrukking tijdelijk uit. Handig als je even een bericht van de NS moet luisteren of een koffie bestelt bij de Kiosk. Andere functies, zoals het op pauze zetten van muziek vind je op de rechteroorschelp. Die heeft bovendien een aanraakvlak om nummers te skippen of het volume te veranderen. Uiteindelijk biedt Sony WH-XB910N van alle geteste hoofdtelefoons toch echt het meest complete plaatje, ondanks de niet extreem lange accuduur.

Edifier W820NB

Minder euro's voor prima geluid

€ 59,95 bij Megekko

Bekijk alle winkels (2)

€ 59,95 bij Megekko

Bekijk alle winkels (2)

Edifier is geen bekend hoofdtelefoonmerk, want het is vooral van de luidsprekers. Toch mogen ze niet vergeten worden in hoofdtelefoons, want ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het geluid is goed: je merkt niet dat dit de goedkoopste hoofdtelefoon is uit onze test.

Het geluid is goed in balans, waardoor je gemakkelijk uren met deze koptelefoon op kunt luisteren. Dat kan ook qua accuduur: met ruisonderdrukking zit je op 29 uur, maar zonder kun je maar liefst 48 uur vooruit, wat hem vergelijkbaar maakt met de Sony-hoofdtelefoon.

Je kunt hem bedienen met een vrij simplistische app, maar ook met kleine knopjes op de rechteroorschelp (bluetooth/ruisonderdrukking, volume, pauze/aan/uit). Bij die ruisonderdrukking hoor je wel dat dit de goedkoopste hoofdtelefoon uit de test is, want daarin valt Edifier W820NB wat tegen. 

Lees hier alles over de Edifier W820NB Icons/Navigation/Arrow

De ultralichte W820NB-hoofdtelefoon heeft ruime oorschelpen en zit hierdoor heerlijk comfortabel. Er komt weinig druk aan te pas om de hoofdtelefoon goed op het hoofd te houden. Ook hier is gedacht aan een draaimogelijkheid, zodat je de hoofdtelefoon kunt neerleggen. Verder opvouwen is niet mogelijk, want scharnieren missen, waardoor het wel nogal een aanwezig apparaat is in bijvoorbeeld een tas.

Dat is echter bijzaak, want deze hoofdtelefoon biedt veel voor weinig. Juist omdat hij zo licht is, zit hij prettig op het hoofd en kun je inderdaad uren luisteren, mede omdat de accuduur dat ook prima kan ondersteunen.

Edifier W820NB

Een leuke extra is de aanwezigheid van een gamemodus, waarmee de hoofdtelefoon kan zorgen dat er minder vertraging in het geluid zit: wel zo handig als de kogels je om de oren vliegen. Ook erg handig als je een film of serie kijkt. Bijzonder, want deze functie kennen we niet op andere hoofdtelefoons en dat maakt deze prijsvechter extra bijzonder.

hoofdtelefoons

Andere betaalbare hoofdtelefoons die we goed vinden

Naast de Sony en de Edifier vinden we onderstaand exemplaar van Jabra ook een goede keuze.

Jabra Elite 85h

Veel functies voor de veeleiser

€ 179,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (7)

€ 179,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (7)

Aan de Jabra Elite 85h heb je een goede koop. De betaalbare hoofdtelefoon is een vrij zwaar exemplaar, maar hij voelt niet te zwaar aan. De oorkussens zijn dun, ruim en comfortabel. Je voelt ze niet op je oren drukken.

Fijn, want hij gaat wel een tijdje mee. De accuduur van deze hoofdtelefoon is zonder ruisonderdrukking 40 uur en met noisecancelling ruim 34 uur. Het geluid van deze hoofdtelefoon is prima, maar niet perfect. Lage geluiden zoals veel mannenstemmen of de toms van een drumstel voeren de boventoon.

Dankzij de ruisonderdrukking en de mogelijkheid deze aan te passen aan de hoeveelheid omgevingsgeluid, blijft de focus wel goed op de muziek of de stem waar je naar luistert. Vooral in rustige omgevingen, want de ruisonderdrukking laat soms te wensen over.

Lees hier alles over de Jabra Elite 85h Icons/Navigation/Arrow

De app van Jabra is erg fijn in gebruik, mede dankzij zijn overzichtelijkheid en zijn handige voorgeïnstalleerde mogelijkheden, zoals ‘in het openbaar’ en ‘privé’. Je kunt het geluid dankzij de equalizer helemaal instellen zoals je dat wenst en er zijn zelfs rustgevende geluiden te horen, als je wil mediteren of je gewoon even goed wil concentreren.

Jabra Elite 85h is te prijzen vanwege zijn vele opties. Dat zie je al aan de gadget zelf: er zitten vijf knoppen op. Drie knoppen in de stoffen buitenkant van de rechteroorschelp (aan/uit, pauze en volume) en een aparte knop voor spraakassistenten (Google Assistent, Apple Siri en Amazon Alexa). Op de linkeroorschelp kun je de ruisonderdrukking in- en uitschakelen.

Jabra Elite 85h

Wat de Elite 85h beter doet dan de bovenstaande Sony, dat is dat hij een sensor heeft waardoor hij weet of je hem op hebt of niet. Jabra Elite 85h weet dat wel en zal de muziek pauzeren wanneer je hem niet op hebt. Tenminste, dat zou hij moeten doen: in de praktijk werkt het niet altijd. Heb je de hoofdtelefoon even niet op, dan kun je de oorschelpen een kwartslag draaien om het apparaat neer te leggen. Ook is het mogelijk om het apparaat dankzij scharnieren klein te kunnen vouwen voor in de tas.

Onze research

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Ook als je niet zoveel geld wil uitgeven aan een hoofdtelefoon, mag je wel iets verwachten. Door de terugkeer naar de kantoortuinen zijn veel mensen op zoek naar een noise cancelling-hoofdtelefoon, maar voor de topmodellen betaal je vaak de hoofdprijs. We gingen dus op zoek naar betaalbare exemplaren.

De hoofdtelefoons in dit artikel zijn de beste keuze voor mensen die niet te veel geld willen uitgeven aan deze audiogadget, maar wel het beste zoeken in dat segment.

Alle geteste hoofdtelefoons Icons/Navigation/Arrow

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

Omdat we in de nabije toekomst alleen maar meer audioapparatuur willen gaan testen, willen we ook onze testprocedure voor audio uitbreiden en professionaliseren. Daar is een directe aanleiding voor; de apparatuur die we tot nu toe gebruikt hebben, is defect. Voordat we nieuwe aanschaffen, willen we inventariseren hoe we willen gaan testen en wat we daarvoor nodig hebben. Om die reden vind je in deze test geen meetresultaten. Deze test is dus enkel gebaseerd op het geheel subjectieve oordeel dat we met onze oren gevormd hebben.

We hebben de verschillende hoofdtelefoons echter wel uitgebreid getest. We hebben alle modellen zowel met een telefoon als met een laptop verbonden, onze vaste set testmuziek beluisterd, gesprekken gevoerd en de ruisonderdrukking getest. Dat laatste uiteraard in de praktijk, zowel binnen als buiten, maar ook door wat praktijksituaties te simuleren. We hebben een opname van het geluid dat je hoort als je in een vliegtuig zit, op flink volume afgespeeld en een opname van een luidruchtige bar gebruikt, zodat we de ruisonderdrukking van de hoofdtelefoons onder dezelfde omstandigheden konden testen.

Onze tests worden uitgevoerd in samenwerking met het testlab van Tweakers. In de onderstaande video legt Paul Hulsebosch, audio-expert bij Tweakers, uit hoe het testlab te werk gaat.

Toestemming nodig voor bekijken van YouTube

Op deze plek staat externe inhoud die van YouTube afkomstig is. Het tonen van deze inhoud kan ertoe leiden dat YouTube cookies op jouw computer of ander apparaat zet. Hiervoor moet je eerst expliciet toestemming geven.

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.