Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste bluetoothspeakers van 2022

Luisteren als een maestro

Bluetoothspeakers
Bluetoothspeakers

In samenwerking met het testlab van Tweakers hebben we verschillende high end bluetoothspeakers getest en daarin kwam JBL Xtreme 3 er als beste uit. Benieuwd naar de rest van de testresultaten? Lees dan vooral verder.

Laatst bijgewerkt 1 maand geleden

Vergelijk alle geteste modellen

Productnaam
JBL Xtreme 3 Black
Productnaam
Teufel MOTIV GO
Productnaam
Harman Kardon Onyx Studio 7 Black
Bottomline
De beste bluetoothspeaker
Bottomline
Draagbaar topgeluid
Bottomline
Stijlvolle speaker
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Actuele prijs

€ 239,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (6)

€ 234,98 bij bol.com Plaza

€ 279,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (3)
Voordelen
Voordelen
 • Prima geluidskwaliteit
 • Fijne aansluitingen en functionaliteit
 • IP67-certificering
 • Prima accuduur
Voordelen
 • Prima geluidskwaliteit
 • Ondersteuning voor aptX en AAC
 • Compact voor wat hij biedt
 • Dynamore voor ruimtelijker geluid
Voordelen
 • Goede geluidskwaliteit
 • Interessant en solide ontwerp
Nadelen
Nadelen
 • Bas klinkt wat zwak
Nadelen
 • Niet waterdicht
Nadelen
 • Weinig extra functionaliteit
 • Matige accuduur
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Accu
Accu
Accu
Accu
Functionaliteit
Functionaliteit
Functionaliteit
Functionaliteit
Waterbestendig
Waterbestendig
Waterdicht
Waterbestendig
Spatwaterdicht
Waterbestendig
Nee

Liever een bluetoothspeaker voor een kleinere prijs? Bekijk dan de beste budget-bluetoothspeakers van 2021.

JBL Xtreme 3

De beste bluetoothspeaker

€ 239,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (6)

€ 239,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (6)

Er zijn een heleboel verschillende JBL-speakers op de markt, maar kijkend naar prijs en prestaties wint de Xtreme 3 onze test. Deze speaker slaagt met vlag en wimpel omdat de balans in het geluid excellent is. Of je nu naar hoge tonen, middentonen of lage tonen luistert: JBL Xtreme 3 levert een stevig geluid.

Een van de fijne voordelen aan deze speaker, en dat geldt zeker niet voor alle JBL-speakers, dat is dat je hem zowel goed kunt neerzetten als handig kunt meenemen. De ribbels op de onderkant zorgen ervoor dat de luidspreker ook nog steeds stevig staat. 

Of je deze speaker nu meeneemt naar het strand, het zwembad of het park: de JBL Xtreme 3 kan tegen stof en een pittige dompel onder water, al presteert hij toch het beste als je hem op het land gebruikt. Zeker als je dat doet in combinatie met andere JBL-luidsprekers, want dankzij PartyBoost kun je meerdere exemplaren met elkaar koppelen en is overal je muziek te horen. Lang ook, want de accuduur is ruim 13 uur.

De speaker is makkelijk in gebruik door de duidelijk aanwezige knoppen met herkenbare symbolen. De passieve radiators weten een flinke bas teweeg te brengen, wat kenmerkend is aan dit type technologie. Ook heeft deze speaker een USB-C-aansluiting. Een groot voordeel, want de meeste telefoons werken inmiddels ook met dat type oplader. Bovendien kun je dankzij de USB-A-port je telefoon ook opladen aan JBL Xtreme 3.

We kunnen eigenlijk geen nadeel benoemen na het testen van de JBL Xtreme 3. Vandaar dat het onze keuze is voor BestGetest.

De adviezen van BestGetest komen onafhankelijk tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Teufel Motiv Go

Geweldige prijs-kwaliteitverhouding met retrolook

€ 234,98 bij bol.com Plaza

Bekijk alle winkels (1)

€ 234,98 bij bol.com Plaza

Bekijk alle winkels (1)

Ons oordeel

Teufel Motiv Go valt meteen op door zijn uiterlijk: het lijkt namelijk op een klein retroradiootje en dat ziet er leuk uit. De luidspreker voelt stevig aan, weegt precies genoeg en is enorm compact, waardoor je hem makkelijk in je tas gooit naar het park of een feestje bij iemand thuis. Voor het strand of het zwembad is deze speaker oke, maar niet perfect: zijn waterdichtheid is minder groot dan die van JBL.

De certificering is IPX5, wat betekent dat hij niet stofdicht is en daarom ver weg moet blijven van zandstranden en stoffige werkplaatsen. Bovendien is hij met zijn 5 voor waterdichtheid niet geschikt om in het water te gebruiken. Een paar spatten of een korte regenbui kan hij aan, maar meer ook niet. 

Teufel Motiv Go heeft allerlei knoppen, waarvan niet altijd direct duidelijk is waarvoor ze dienen. Aan de andere kant is dat een kwestie van één keer opzoeken en je hebt weer alles onder controle. Gebruik ook vooral de knop voor Dynamore Stereo Widening, want hiermee klinkt de muziek veel ruimtelijker.

Deze grappig uitziende bluetoothspeaker gaat ongeveer 10 uur mee op één keer opladen. Dat opladen kan alleen met de bijgeleverde lader, dus niet met je smartphone. Ook kun je niet je smartphone opladen met deze speaker.  Als pluspunt heeft deze speaker echter een 3,5mm-poort. Die kun je gebruiken om bijvoorbeeld bedrade oordopjes aan te sluiten. Het is wat omslachtig, maar nu veel smartphones geen 3,5mm-poort meer hebben, zou je op deze manier toch nog Spotify kunnen luisteren.

Andere bluetoothspeakers die we goed vinden

Naast de high end-bluetoothspeakers van JBL en Teufel is er nog een bijzondere bluetoothspeaker van een hogere prijsklasse die we graag aanraden.

Harman Kardon Onyx Studio 7

Voor wie houdt van uitzonderlijk design

€ 279,00 bij BCC.nl

Bekijk alle winkels (1)

€ 279,00 bij BCC.nl

Bekijk alle winkels (1)

Deze luidspreker is echt voor thuis: hij heeft geen IP-certificering, waardoor niet gegarandeerd kan worden dat hij stof- of waterdicht is. Gelukkig komt hij dankzij zijn bijzondere design ook het beste tot zijn recht in de huiskamer. Harman Kardon Onyx Studio 7 gaat met zijn accu zes uur mee en doet er sowieso goed aan om dichtbij een stopcontact te zijn.

Deze Harman Kardon springt in het oog door zijn cirkelvormige design met aluminium handvat waardoor het soms een planeet lijkt. Je kunt de speaker ook oppakken aan zijn handvat. Mocht je twee Onyxen hebben, dan zijn deze te koppelen voor een ruimtelijk geluid. Sowieso is het geluid van deze speaker erg goed, dus is dit zeker voor een thuis een bijzondere aanrader.

Teufel Motiv Go

Onze research

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Als je wat meer geld te besteden hebt of vooral op zoek bent naar een bluetoothluidspreker van goede kwaliteit die bovendien diverse extra opties heeft, dan maak je het meeste kans op succes met deze speakers. Je kunt ze in een handomdraai verbinding laten maken met je smartphone om muziek te luisteren. 

De luidsprekers in dit segment zijn vaak wat groter, dus als je echt op zoek bent naar een speaker die je zo in je tas mikt, dan is het misschien beter om in goedkopere segmenten te kijken. Wil je echter een speaker die van luxer materiaal is gemaakt en wat steviger in zijn schoenen staat qua geluid, dan zijn de speakers die je in deze koopgids vindt geweldige keuzes.

Alle geteste modellen Icons/Navigation/Arrow

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

Ons testlab test bluetoothspeakers van allerlei budgetten, maar we zijn afhankelijk van wat fabrikanten ons opsturen. Hierdoor hebben we niet alle mogelijke budget-bluetoothspeakers kunnen behandelen. De luidsprekers die wel worden getest, worden uitvoerig en met behulp van meetapparatuur en software aan de tand gevoeld. 

Bij bluetoothspeakers zijn veel facetten belangrijk: het gewicht, het formaat, de waterresistentie en de accuduur, maar er is één ding essentieel: het geluid. Dat is bij de kleinere, goedkopere speakers die we nu hebben getest vaak iets minder stevig dan dat van duurdere exemplaren, maar nog steeds kunnen ook speakers onder de 100 euro flink en goed geluid produceren.

Normaliter maken we voor audiotests van bijvoorbeeld hoofdtelefoons een geluidsdichte box, maar dat ging in dit geval niet op omdat de luidsprekers erg verschillen qua grootte. Zodoende hebben we een andere testmethode gekozen: een testpanel. Dit testpanel bestaat uit diverse Tweakers-collega’s die tijdens de testperiode in het lab aanwezig waren. 

Dit betekent dat het panel bestaat uit oudgedienden, jongeren, technisch geschoolde collega’s en commerciële collega’s, mannen en vrouwen. Het testpanel kon het uiterlijk van de speakers niet zien, om eventuele vooroordelen te voorkomen. In de televisietestruimte (want: donker en een gedempte akoestiek door de dikke gordijnen) hebben we een opstelling van de speakers gemaakt achter een doek.

De testpersonen konden aan de andere zijde van het doek luisteren en het enquêteformulier invullen. Het enige dat de testers wisten, was dat de eerste vijf speakers in het goedkope segment behoren, de tweede vijf in het midden en de derde vijf in het duurdere segment. Er werd vervolgens geluisterd naar lage tonen, middentonen en hoge tonen, steeds met dezelfde muziekstukken. Na cijfers te geven, was het testpanel klaar. Ons testlab niet: zij moesten kijken of de speakers inderdaad waterdicht waren als ze dat claimden en hoe het ervoor staat met de accuduur. Zo gezegd zo gedaan en zo kwam deze test tot stand.

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.