Overslaan en naar de inhoud gaan
HP-bestgetest-1

De beste Chromebooks van 2021

Het nieuwe schooljaar gaat bijna beginnen en een nieuwe Chromebook is dan geen slecht idee. Wij vinden de HP Chromebook x360 14b-cb0135nd de beste goedkope Chromebook van dit moment. Dat concluderen we na het wekenlang testen van ruim twintig modellen in ons professionele testlab in samenwerking met techsite Tweakers in Amsterdam. Meer weten over alle geteste modellen? Lees dan vooral verder.

Vergelijk hier de beste Chromebooks

Predicaat
Predicaat
Predicaat
Productnaam
HP Chromebook x360 14b-cb0135nd
Productnaam
Acer Chromebook 314 CB314-1H-C57A
Productnaam
ASUS Chromebook Flip CM5500FDA-E60094
Bottomline
De beste Chromebook
Bottomline
Ietsje minder voor véél minder geld
Bottomline
Groter scherm, mindere hardware
Paneeltype
Paneeltype
IPS
Paneeltype
IPS
Paneeltype
IPS
Voordelen
Voordelen
 • Moderne processor
 • Prima hoeveelheid geheugen
 • Luxe behuizing
Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Prima scherm
 • Prima specificaties
Voordelen
 • Groter en mooier 15.6 inch-scherm
 • Lekker lange accuduur
Nadelen
Nadelen
 • Accuduur van 8 uur aan de lage kant
Nadelen
 • Geen touchscreen
 • Niet supersnel
Nadelen
 • Verouderde processor
 • Slecht verkrijgbaar
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Processor
Processor
Processor
Processor
Werkgeheugen
Werkgeheugen
Werkgeheugen
Werkgeheugen
Accuduur
Accuduur
Accuduur
Accuduur
Actuele prijs

€ 505,00 bij bol.com Plaza

€ 329,00 bij bol.com

€ 532,53 bij bol.com Plaza

Ben je op zoek naar een andere laptop? Kijk dan naar onze koopadviezen voor de beste laptop tot 800 euro, de beste MacBooks en de beste laptops tot 500 euro.

€ 505,00 bij bol.com Plaza

Bekijk alle winkels (1)

De HP Chromebook x360 14b-cb0135nd werd door 12 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 5 sterren.

Met een Chromebook wil je licht computerwerk snel en efficiënt doen, en met deze HP Chromebook komt dat wel goed. We kiezen voor dit exemplaar vanwege de bijzondere processor. Deze is namelijk gloednieuw en levert veel snelheid. Ook komt het exemplaar met 8GB werkgeheugen. Dat is veel voor een Chromebook - misschien zelfs te veel - maar dat extra beetje power kan soms wel goed van pas komen. Ook is de laptop te gebruiken als tablet, door het touchscreen en door het scherm om te draaien.

Daarnaast krijg je een nogal luxe behuizing, die stevig aanvoelt en er wat ons betreft mooi uitziet. Prima keuze dus voor dit schooljaar, al moet je wel letten op de accuduur van ongeveer 8 uur. Dat is wat laag, maar moet de pret verder niet drukken. Vandaar dat wij deze Chromebook als BestGetest uitroepen.

Wat is nou eigenlijk een Chromebook? En waarom zou je voor een Chromebook gaan in plaats van een 'normale' laptop? Dat leggen we je uit in ons artikel over Chromebooks.

Acer Chromebook 314 CB314-1H-C57A

De beste goedkope Chromebook

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 13 gebruikersreviews

€ 329,00 bij bol.com

Bekijk alle winkels (1)

€ 329,00 bij bol.com

Bekijk alle winkels (1)

De Acer Chromebook 314 CB314-1H-C57A werd door 13 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 5 sterren.

Er zijn ook Chromebooks zonder touchscreen, die vaak wat goedkoper zijn. Onder andere Acer en HP zijn erg actief in het segment rond de 300 euro. Je komt dan bijvoorbeeld uit bij bovenstaande Acer Chromebook. Dit model heeft een ips-scherm wat de schermkwaliteit erg ten goede komt. 

In dit prijssegment is 4GB ram en 64GB opslag de standaard, en dat geldt ook voor dit model. Voor een Chromebook is dit vaak meer dan zat. De accuduur is ook nog eens erg goed. Met de laptop houd je het een goede 13 uur vol bij browsen. Vandaar dat de Acer 314 onze BestGetest-PrijsTip is.

HP Omgevouwen

Onze research

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Chromebooks zijn vrij unieke laptops. Ze zijn lichtgewicht, doen wat ze moeten doen - denk aan webbrowsen, licht kantoorwerk en mediaverbruik - en draaien dus niet op MacOS of Windows, maar op ChromeOS.

Chromebooks hebben vooral in het basis- en middelbare onderwijs snel aan populariteit gewonnen. Deze laptops zijn doorgaans lekker goedkoop - de meeste modellen kosten tussen de 200 en 500 euro - en draaien het relatief lichte Chrome OS, waardoor zelfs goedkope hardware al gauw vlot aanvoelt.

Het kloppende hart van zo'n Chromebook is dus Google's Chrome-webbrowser. Dat heeft beperkingen, maar ook voordelen. In dit artikel leggen we er meer over uit.

Ben jij op zoek naar een prima laptop voor licht computerwerk tegen een lagere prijs? Dan kan een Chromebook echt een goeie oplossing zijn. Wil je meer doen met je apparaat? Dan kan het misschien beter zijn om verder te kijken naar een Windows- of Apple-laptop.

Andere geteste Chromebooks Icons/Navigation/Arrow

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

We testen laptops op verschillende punten en daar gaat veel tijd in zitten. Zo testen we de snelheid met specifieke meetsoftware om te kijken hoe snel de processor, ssd en werkgeheugen echt zijn, zonder daarbij te kijken wat de fabrikant erover zegt. Daarnaast checken we natuurlijk het beeldscherm. Dit doen we met gespecialiseerde apparaten die de grijswaarden, kleurechtheid, helderheid en nog veel meer checken. Zo komen wij erachter of een beeldscherm echt goed is.

De accuduur testen we ook uitvoerig door verschillende tests, waaronder een browsertest en een videotest. We zitten ook vrij hardhandig aan het toestel om de bouwkwaliteit te checken. Tot slot checken we de aansluitingen, het touchpad en het toetsenboord om de algemene kwaliteit te toetsen.

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.