Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste gaming-headsets van 2021

Haal de beste KDR

Koptelefoons
Gaming headsets

Bij een avondje doorpakken op je gameconsole of pc wil je natuurlijk het beste geluid én het beste stemgeluid. Vandaar de vraag, wat is de beste gaming headset van 2021? Dat hebben wij lang en uitgebreid getest en daardoor kunnen wij jou de Steelseries Arctis 7 aanraden. Dat doen we door vele tests op basis van bouw- en geluidskwaliteit, comfort en nog meer.

Laatst bijgewerkt 3 maanden geleden

Vergelijk alle gaming headsets

Productnaam
Steelseries Arctis 7
Productnaam
Logitech G533
Bottomline
De beste gaming-headset voor PS4, Xbox en PC
Bottomline
De beste keuze voor de prijsbewuste gamer
Predicaat
Predicaat
Actuele prijs

€ 179,99 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (3)

€ 119,90 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (4)
Voordelen
Voordelen
  • Fantastisch draagcomfort
  • Uitstekende microfoon
  • Prima software
Voordelen
  • Verrassend comfortabel
  • Prachtig prijsje
  • Prima geluid
Nadelen
Nadelen
  • Prijzig
Nadelen
  • Microfoon klinkt goed, maar kon beter
  • Slechte surroundsound
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Accuduur
Accuduur
Accuduur
Microfoon
Microfoon
Microfoon
Pasvorm
Pasvorm
Pasvorm

Is het belangrijker voor je dat een koptelefoon is voorzien van goede ruisonderdrukking? Bekijk dan de beste koptelefoons met noise-cancelling.

Steelseries Arctis 7

De beste gaming-headset voor PS4, Xbox en PC

€ 179,99 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (3)

€ 179,99 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (3)

Ons oordeel

De Steelseries Arctis 7 is met alle lof onze favoriete gaming-headset die we dit jaar getest hebben. Het draagcomfort is de beste uit de test, qua microfoon heeft hij slechts concurrentie van twee andere modellen en de software is fantastisch.

Ook de accuduur is erg goed. Met een volle batterij houdt het apparaat het zeker 22.5 uur gamen uit. Daarna is 'ie met een uurtje opladen alweer klaar voor uren gameplezier

Maar de echte showstopper is het ultieme draagcomfort. Als je urenlang aan het knallen bent, wil je geen last van je oren krijgen. Met de stoffen ski-band in de hoofdsteun zit de headset gewoon lekker. Ook de oorschelpen, gemaakt van een zachte stof, blijven urenlang comfortabel. Je kan de oorschelpen ook nog eens wassen na intensief gebruik. Daar is over nagedacht bij Steelseries.

Hoe dan ook, ben je op zoek naar de ultieme gaming-headset? Dan zit je bij de Steelseries Arctis 7, die zo'n 150 euro kost, gewoon echt goed. Vandaar dat we de hoofdtelefoon benoemen tot BestGetest.

Lees hier alles over de Steelseries Arctis 7 Icons/Navigation/Arrow

Waarom we je dit product aanraden

In vergelijking met de grote, grove headsets die we in 't hogere segment bij bijvoorbeeld de fabrikanten Razer en Asus zien, is de Steelseries Arctis 7 een ware verademing. Het is een compact ontwerp, dat toch prima over de oren valt. De stoffen afwerking is heel aangenaam, zowel van de elastische hoofdband als van de oorkussens. Ondanks het gewicht van 360 gram – niet bijzonder licht – voelt de headset niet zwaar op het hoofd aan.

De microfoon kan je opbergen in de linker oorschelp met een soepel lopend mechanisme. Op die oorschelp zit ook een volumewieltje, de mute-knop van de microfoon, een 3,5 mm aansluiting voor analoog gebruik en een – zeer zeldzame tegenwoordig – alternatieve micro-usb-b aansluiting. De vereiste kabel kan je dus beter niet kwijtraken, want afgezien van Panasonic compactcamera’s van weleer kunnen we ons geen andere apparaten herinneren die hier gebruik van maken.

Daarnaast zit op de rechterschelp een draaiwiel voor 'chatmix'. Daarmee regel je apart de mix tussen het gespreksvolume en het volume van de game die je speelt. Wat ons betreft erg handig.

Steelseries Arctic 7-1

Geluid

Het signaal is erg krachtig en werkte bij ons nog op zeker twintig meter van de bluetooth-ontvanger, die via USB in de computer gaat. 

De audiokwaliteit van de Arctis 7 is van topniveau. De standaardweergave is mooi neutraal, met een kraakhelder hoog en aangenaam, dynamisch midden. De bas is aanwezig, maar terughoudend – wil je meer punch, dan moet je met de equalizer aan de slag. In games is de surround-ervaring goed. De testresultaten van onze meting bevestigen het beeld van de hoge kwaliteit, al scoren sommige andere modellen op punten nog net wat beter. De microfoon is eveneens uitstekend, met opnames zonder ruis en met een helder, goed verstaanbaar geluid.

De adviezen van BestGetest komen objectief en onafhankelijk tot stand. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Logitech G533

De beste keuze voor de prijsbewuste gamer

€ 119,90 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (4)

€ 119,90 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (4)

Ons oordeel

De Logitech G533 is een goedkopere hoofdtelefoon die we zeker ook moeten vermelden. Het is met vlag en wimpel de lichtste hoofdtelefoon van de geteste modellen. Dat merk je absoluut aan het draagcomfort. Na uren gamen zul je nog steeds niet merken dat de gamingheadset al urenlang op je hoofd rust.

Maar ook muziek kan de game-headset goed aan. De geluidsweergave is indrukwekkend voor de prijs van de G533. De uitmuntende software helpt daar ook een handje. De weergave van de G533 is prima, met een goede verdeling tussen midden, laag en hoog.

De accu is prima, maar wel fors minder dan onze favoriet Arctis 7. Met de Logitech G533 houd je het zo'n 15 uur vol. Ook hier kun je alweer uren luisteren na een kwartiertje laden.

Al met al lever je wat in in vergelijking met onze winnaar, maar voor 100 euro is dit wat ons betreft de beste headset die je nu kunt kopen. Vandaar dat het onze favoriete Budgetkeuze is.

Lees hier alles over de Logitech G533 Icons/Navigation/Arrow

Waarom we je dit product aanraden

De Logitech G533 kan je al voor minder dan 100 euro vinden. Dat pakt onze interesse! Met 258 gram is dit ook het lichtste model in deze vergelijking, wat bijdraagt aan het draagcomfort. De G533 klemt behoorlijk op het hoofd, maar de kussens vallen goed over de oren en zijn voldoende dik. Doordat ze met stof zijn gemaakt, voelen ze ook na lange sessies nog comfortabel aan. 

Logitech G533-1

Geluidskwaliteit

De weergave van de G533 is prima, met een goede verdeling tussen midden, laag en hoog. Wat meer hoog hadden we gewaardeerd, maar is vaak een zwak punt van deze headsets; het gesloten ontwerp helpt daar ook niet bij. Over de surround-weergave zijn we minder enthousiast, die klinkt erg hol. Dat is jammer, omdat hij wel bijdraagt aan een betere positionering van geluidsbronnen in de ruimte. De testresultaten zijn erg goed, met een behoorlijk vlakke frequentiecurve en een zeer lage harmonische vervorming.

De microfoon registreert weinig laag, maar registreert je stem wel goed – je bent verstaanbaar. Een flink nadeel is dat hij ook behoorlijk wat ruis laat horen, waardoor de G533 niet onze favoriet is op dit onderdeel. De prijs maakt echter veel goed.

Steelseries Arctic 7-1

Onze research

We hebben de twaalf hoofdtelefoons in deze test uitgebreid onderzocht door er intensief mee te testen. Zo hebben we vanzelfsprekend de accuduur, geluidskwaliteit en de kwaliteit van de microfoon gemeten en geanalyseerd, maar ook bijvoorbeeld de reactietijd. Dat is erg handig in games, zodat je nooit meer een actie mist.

Onze tests worden uitgevoerd in samenwerking met het testlab van Tweakers. In de onderstaande video legt Paul Hulsebosch, audio-expert bij Tweakers, uit hoe het testlab te werk gaat.

Toestemming nodig voor bekijken van YouTube

Op deze plek staat externe inhoud die van YouTube afkomstig is. Het tonen van deze inhoud kan ertoe leiden dat YouTube cookies op jouw computer of ander apparaat zet. Hiervoor moet je eerst expliciet toestemming geven.

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

We hebben deze lijst samengesteld voor mensen die hun gamingsessie naar het volgende niveau willen tellen. Mensen die goed verstaanbaar willen zijn en optimaal geluid willen horen. Naast gamen zijn deze headsets ook gewoon geschikt voor bijvoorbeeld meetings tijdens werktijden vanwege de hoge kwaliteit van de microfoons.

Alle geteste gaming-headsets Icons/Navigation/Arrow

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

Een nogal technisch verhaal: onze testopstelling voor headsets bestaat uit een piepschuimen hoofd met daarin een trillingvrij opgehangen Dayton Audio EMM-6 microfoon, gekoppeld aan een Icon NeoPreAmp microfoon-voorversterker. Deze is aangesloten op de microfoon-ingang van een Asus Xonar Essence STX geluidskaart. Die regelt ook het uitgangssignaal naar de headset.

Het programma Audiotester produceert testtonen, waarvan we met behulp van de opstelling kunnen meten hoe nauwkeurig die worden weergegeven door de headset. We meten in een geluidsdichte box, waardoor de nauwkeurigheid aanzienlijk hoger is dan bij metingen in een open ruimte.

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Momenteel heeft BestGetest koopgidsen voor noise-cancelling koptelefoons, draadloze oortjes en televisies. We zijn hard bezig met het uitbreiden van onze koopadviezen!

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.