Overslaan en naar de inhoud gaan
Beste noisecancelling koptelefoon BestGetest

De beste koptelefoons met noise-cancelling van 2021

Laatst bijgewerkt 3 dagen geleden

Chris Born

Redacteur BestGetest

Noise-cancelling koptelefoons brengen rust in drukke kantoortuinen, treinen, vliegtuigen of gezinssituaties. Wij bekeken achttien koptelefoons met noise-cancelling om uit te zoeken welke modellen het beste zijn van dit moment.

Onze collega's van Tweakers testen al zeven jaar koptelefoons van bekende en minder bekende merken. In ons testlab in Amsterdam onderwierpen we achttien koptelefoons van onder andere Sony, JBL en Bose aan uitvoerige tests.

We zijn gek op de Sony WH-1000XM3 die bij ons de beste indruk maakte vanwege zijn bovengemiddelde goede geluidskwaliteit en verrassend fijne app. Het apparaat zit bovendien heerlijk op je hoofd en heeft als extra pluspunt een zeer lange accutijd. We raden daarom de WH-1000XM3 aan voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve noise-cancelling hoofdtelefoon en is onze Beste keuze.

Daarnaast zijn we onder de indruk van de JBL Tune 750, vanwege de goede noise-cancelling functie en een lange accuduur. Vandaar dat de JBL Tune 750 ons favoriete Budget keuze is.

De adviezen van BestGetest komen objectief en onafhankelijk tot stand. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

 

De Sony WH-1000XM3 Black werd door 117 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 4 sterren.

"De Sony WH-1000XM3 maakt indruk op mij op 2 gebieden. De combinatie van het omgevingsgeluid dat sterk gedempt wordt en de hoge geluidskwaliteit vind ik ideaal. Alleen zijn de oorschelpen niet diep genoeg, waardoor het uiteinde van mijn oren na 2 uur luisteren begint te irriteren. Volledig afgesloten van je omgeving Wanneer ik muziek luister en de noise cancelling inschakel, hoor ik niets meer van mijn omgeving. Van luidruchtige kinderen in de trein heb ik geen last en op werk hoor ik discussiërende collega’s niet meer. Ik ga helemaal op in de muziek en kan me goed focussen. Helder geluid met een krachtige bas Het geluid van de Sony WH-1000XM3 is precies wat ik zoek in een koptelefoon. Helder en met meer een stevige dan diepe bas. Naar welk genre ik ook luister, ze klinken allemaal goed. Van hard dance tot hiphop en van volksmuziek tot pop, geen toon is van lage kwaliteit. Alles aanpassen in de app Om de instellingen van de koptelefoon aan te passen, download ik de Sony Headphones Connect app. Deze app is zeer uitgebreid en heeft een equalizer met geluidsprofielen. De app zorgt ervoor dat ik nog meer geniet van het geluid. Ik kies het geluidsprofiel ‘enthousiast’ voor mijn muziek, waardoor het geluid met meer bas enthousiaster klinkt. Touch bediening werkt fijn Wanneer ik op de fiets zit en even niet bij mijn telefoon kan, wil ik de muziek bedienen via de koptelefoon. Dat kan dankzij de touch bediening op de rechter oorschelp. Deze bediening werkt goed, zelfs als ik mijn handschoenen aan heb. Ik zet het volume hoger en zachter door naar boven en beneden te swipen. Wanneer ik naar links of rechts swipe, speelt het vorige of volgende nummer af. Oorschelpen zijn niet diep genoeg Na een luisterbeurt van 2 uur merk ik dat het uiteinde van mijn oren begint te irriteren. Dit komt doordat de oorschelpen niet diep genoeg zijn. Wanneer ik de koptelefoon op mijn hoofd zet merk ik dit niet meteen, maar na een tijdje is het vervelend. De hoofdband daarentegen, irriteert nooit aan mijn hoofd. Zelfs na luistersessies van 2 uur zit die nog altijd even comfortabel op mijn hoofd als eerst."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Aanrader voor ouders met luidruchtige kinderen! Gegil in huis? Lawaai van rondvliegend speelgoed? 2 Tablets en een TV aan? Stofzuiger om alle geknoeide kruimels op te vegen? Geen probleem: Stap 1: zet deze koptelefoon op Stap 2: Zet noise-cancelling aan Stap 3: AAAAAHHH... een oase van rust."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Ik ben ontzettend blij met deze koptelefoon. Door een burn out kan ik situaties met veel geluiden en mensen niet meer aan, maar hierdoor kan ik toch met de trein ergens heen, en door de supermarkt lopen. Zo blij dat dit bestaat!"

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"De noicecanceling in deze koptelefoon was een aangename verassing. Ook op het draagcomfort en het design valt niks aan te merken. De bass in deze koptelefoon is wel een beetje "overpowerd" waardoor sommige muziek (klassieke muziek, red.) onnatuurlijk klinkt. Dit is uiteraard geen probleem voor technoliefhebbers."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"De WH-1000XM3's zijn voor het moment de beste paar draadloze koptelefoons men voor het moment kan krijgen. Sony creëert met deze koptelefoons een geluids signatuur dat meer gericht is op bas en lagere frequenties. Dit is zeer goed voor zij die veel naar elektronische muziek of muziek gericht op bas beluisteren. Wie liever een gematigder geluidsspectrum wil behouden om stemmen en hogere klanken beter te horen neemt misschien best ook nog eerst een kijkje naar de Bose QuietComfort 35ii. De koptelefoon kan natuurlijk meer getuned worden in een bijhorende app van Sony volgens uw eigen smaak maar dan moet je wel in geluidskwaliteit boeten. Voor audiofielen, zoals mij, gebruik je beter een equalizer op het apparaat zelf waar je de audio graag van af wilt spelen. De batterijduur komt perfect overeen met wat geadverteerd wordt en valt zeker niet over te klagen. Het is wel spijtig dat je het toestel niet kan gebruiken terwijl het aan het opladen is. De WH-1000XM3 kan via bluetooth maar met één toestel tegelijk verbinden. Dit maakt het ietsje laster om te wisselen tussen toestellen. (Ik wissel vaak tussen mijn PC en smartphone) Het design is natuurlijk subjectief maar ik vind dat Sony een zeer stijlvol en strak product heeft gemaakt. Na een paar uur het toestel onafgebroken te dragen beginnen mijn oren wel wat pijn te doen van het dragen. Een pauze om de twee uur vermijdt deze licht pijn bij mij."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Alles is perfect, maar het wordt wel wat warm aan de oren bij lang gebruik."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Goede geluidskwaliteit, uitstekende noice cancelling. Goede batterijduur en snelle charging."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"goed zittende koptelefoon, ook na lang gebruik. superieur geluid geweldige noice canceling"

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

Lees alle reviews op Coolblue

Ons oordeel

Vanwege de goede ruisonderdrukking, de accuduur van 29 uur, het prachtige design en de bovengemiddelde geluidskwaliteit zijn we dol op deze hoofdtelefoon. De Sony WH-1000XM3 is uitzonderlijk omdat de koptelefoon zelf het omgevingsgeluid beoordeelt en op basis daarvan de geluiddemping aanpast. Dat werkt verbazingwekkend goed: nooit hadden we tijdens onze tests de behoefte om handmatig aanpassingen te doen. Enkel bij hele snelle drukverschillen, zoals wanneer je met een trein een tunnel in rijdt, hoor je kort dat de koptelefoon even moet schakelen.

De inbegrepen reis-etui is praktisch en prachtig vormgegeven en het geluid is goed voor elke muziekliefhebber. Wel is de bouw wat minder stevig, waardoor het niet per se de beste keuze is voor sporters. Ook moet je niet lang willen bellen met deze koptelefoon: de microfoon valt tegen. Ook de prijs kan een nadeel zijn, maar wij vinden het apparaat zijn kostprijs meer dan waard.

Bekijk uitgebreide ervaringen Icons/Navigation/Arrow

Waarom we je dit product aanraden

Met een verkoopprijs van rond de 245 euro is de WH-1000XM3 niet de goedkoopste optie, maar in onze ogen is hij elke euro waard. De oorkussens zijn comfortabel en sluiten goed af, wat de demping van het omgevingsgeluid verder ten goede komt. Lange luistersessies moeten dan ook geen probleem zijn.

Dit moet je weten als je gaat kopen

De Sony WH-1000XM3 is uitzonderlijk omdat de koptelefoon zelf het omgevingsgeluid beoordeelt en op basis daarvan de geluiddemping aanpast. Dat werkt verbazingwekkend goed: nooit hadden we tijdens onze tests de behoefte om handmatig aanpassingen te doen. Enkel bij hele snelle drukverschillen, zoals wanneer je met een trein een tunnel in rijdt, hoor je kort dat de koptelefoon even moet schakelen. De bouwkwaliteit is goed en de hoofdtelefoon voelt lekker robuust aan, al vinden we wel dat het soms wat minder stevig kan voelen. Bij enig rammelen gaat het opvouw-mechanisme toch tegenwerken, al is dat geen probleem als je de koptelefoon gewoon op je hoofd hebt. Over het opvouwen gesproken: dat werkt gewoon goed.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de XM3 is uitstekend, al laten onze tests zien dat de koptelefoon wat minder neutraal klinkt dan sommige van zijn concurrenten. Dat merken we vooral bij de bass, die zoals we van Sony’s XM-koptelefoons gewend zijn, prominent aanwezig is. Dat kan afhankelijk van je muzikale voorkeuren als klein plus- of minpunt gelden.

Accuduur

De koptelefoon werkt zowel via bluetooth als via een meegeleverd 3,5mm-kabeltje. In dat laatste geval werkt hij passief en wordt de accu niet gebruikt. Via bluetooth ging de XM3 in onze tests maar liefst 29 uur mee, waarmee zelfs de langste trip met het vliegtuig geen probleem moet opleveren.

€ 83,99 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (3)

De JBL Tune 750 Zwart werd door 37 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 4 sterren.

"Voor deze prijs een uitstekende keuze, goede bas, ANC werkt, draagcomfort goed en tot nu toe onverwoestbaar."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Hij blijft goed zitten, ook bijvoorbeeld tijdens sporten. Hij zit voor langere tijd comfortabel en ik krijg geen zere oren van het dragen. Het et geluid is goed met een mooie bas maar ook mooie hoge tonen. Iedere muziek soort is hier goed op te luisteren. De noise cancelling valt helaas tegen. In drukke ruimtes "praten" mensen door je podcast of muziek heen. Ik had gehoopt dat ik nu forever in een stilte coupe kon reizen in het OV. Het wordt wel minder, vergeleken met de noise cancellling uit, maar het wordt niet volledig onderdrukt. De batterij gaat lekker lang mee en daarnaast laadt hij ook snel weer op. Ik vind het echt fijn dat hij draadloos is maar ook dat je hem kan koppelen aan je laptop of telefoon met een draad. Hierdoor gaat ook de batterij langer mee. Jammer dat hij dan niet meteen op laadt."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Erg gebruiksvriendelijk en optimale geluidskwaliteit"

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"JBL doet het weer. Een mooie koptelefoon op de markt brengen is tegenwoordig lastig ivm alle concurrentie maar JBL doet het weer. De koptelefoon zit uitstekend, de noicecanelling is perfect en het uiterlijk strak. Met deze koptelefoon kan je iedereen verstaan tijdens je telefoongesprekken. Maar, belangrijker nog: ze verstaan jou kraakhelder. De knoppen waarmee je je koptelefoon moet bedienen is even wennen, maar dat komt vanzelf."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Prima headset voor de prijs. Dus zeker een aanrader als je op zoek bent naar een goede headset om thuis muziek te luisteren."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Eindelijk ongestoord genieten, zonder hinderlijke achtergrond geluiden."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Fijn dat je niet super dichtbij je bron van geluid hoeft te blijven. Echter stoort hij bij gebruik van teams bijvoorbeeld op Windows 10, na zoeken bleek dit met draadloze koptelefoons op zich een gekend probleem en dat had ik graag in de advertentie al gelezen."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Van een hele ouderwedse koptelefoon naar deze over gestapt. Wat een verschil! Super goede koptelefoon! Ik vind het geluid mooi en de noise canceling vind ik ook prima. En vooral een pluspunt dat als de koptelefoon leeg is gewoon verder kunt luisteren met een snoertje."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

Lees alle reviews op Coolblue

Ons oordeel

We zijn gek op de JBL Tune 750 vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt erg veel voor nog geen honderd euro. De hoofdtelefoon klinkt verrassend goed voor zijn prijs, heeft prima noise-cancelling en zit erg lekker op het hoofd.

Voor deze prijs moet je niet de topfuncties van de WH1000XM3 verwachten, en de constructie zit vol met plastic, maar het is een geweldige keuze als je niet meer dan 100 euro wil uitgeven. Wel is de accuduur ietwat kort met 15 uur luistertijd.

Bekijk uitgebreide ervaringen Icons/Navigation/Arrow

Waarom we je dit product aanraden

We raden dit product vooral aan als je niet staat te wachten op het uitgeven van honderden euro’s voor een koptelefoon. De prijs ligt doorgaans rond de 90 euro, wat echt niet veel is voor een noise-cancelling hoofdtelefoon. Daar krijg je volgens onze tests prima noise-cancelling voor en belangrijk: opvallend goed geluid. Hij zit overigens ook nog eens heel lekker.

Dit moet je weten als je gaat kopen

Voor deze prijs lever je natuurlijk wel wat in. Zo is de besturing karig, ontbreken een aantal functies en is het uiterlijk wel erg van plastic. Ook kan je haar vastzitten in de draagband, wat nogal irritant is. Belangrijkste minpunten: er is geen ondersteuning voor een app of soortgelijke software en de accuduur is aan de korte kant. Wie daar meestal niks mee doet hoeft dus niet te treuren, maar als je wat meer controle wil hebben is het wel een gemis.

Accuduur

De koptelefoon werkt zowel via bluetooth als via een meegeleverd 3,5mm-kabeltje. Via bluetooth ging de JBL 750 in onze tests maar liefst 24 uur mee, maar een stuk minder lang met noise-cancellation, wat ongeveer 15 uur was.

bose vs sony noisecancelling koptelefoons bestgetest

Andere koptelefoons die we goed vinden

Naast de Sony WH-1000XM3 en de JBL Tune 750  zijn er zes andere noise-cancelling koptelefoons van Audio Technica, Marshall, Bose, Sony en Sennheiser die we aanbevelen, ieder vanwege hun eigen sterke punten.

Audio Technica ATH-ANC900BT Icons/Navigation/Arrow

€ 219,00 bij Amazon.nl Marketplace

Bekijk alle winkels (3)

De Audio Technica ATH-ANC900BT werd door 98 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 4 sterren.

Ons oordeel

De ATH-ANC900BT is een koptelefoon van het merk Audio-Technica die in de winkel ligt voor ongeveer 210 euro. Over het geluid van de ATH-ANC900BT zijn we zeer te spreken. Hij heeft een lekker klinkende en diep doorlopende bas. Daar moet bij aangetekend worden dat de ATH-ANC900BT juist in het laag last heeft van enige harmonische vervorming.

Daar staat helaas tegenover dat de microfoon van de ATH-ANC900BT juist zeer teleurstelt. Die klinkt dof, hol en zacht, waardoor je voor de tegenpartij slecht te verstaan bent. De noisecancelling van de ATH-ANC900BT is bovengemiddeld goed en heeft met Airplane, On the Go en Office/Study drie standen waaruit je kunt kiezen: simpel en doeltreffend. Er is een aparte Hear Through-functie die stemmen, maar ook veel ruis, doorlaat.

Apple AirPods Max Icons/Navigation/Arrow

De Apple AirPods Max werd door 763 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 4 sterren.

"Deze airpod over the ear hoofdtelefoon gebruik ik voor thuiswerken en reizen. Dit is een een volle klik beter (en duurder) voor beide toepassingen dan m'n huidige setup. Bij thuiswerken: bijzonder eenvoudig automagisch wisselen tussen macbook en iphone, plus goede ingebouwde microfoon en sublieme noice-canceling. (he wat ?) Bij reizen; briljante geluidskwaliteit (heb nog nooit beter gehoord), slimme efficiente hoes, geen noodzaak om lader meetenemen extra lader nodig om mee tenemen, en heel comfortabel dragen Meest bijzonder is de afheid ( is dit een woord ?): de hoes, de knopjes, draagcomfort, materiaal gebruik, echt super premium. Voelt echt als een kado . Dit is absoluut een aanrader."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"Je haalt hem uit z’n case en hij is verbonden van zodra je hem op je hoofd zet. Luister je muziek op je macbook en je krijgt een telefoontje? Wanneer je opneemt is de AirPod Max al verbonden en je muziek gepauzeerd. Bij films met 5.1-7.1 of dolby atmos is het super om te horen van waar het geluid precies komt door ‘spatial audio’. Noise canceling werkt super goed en geeft je echt het idee dat je in de ruimte zit doordat al het geluid rondom je wegvalt. De hoofdtelefoon is niet gemaakt om rond je nek te hangen, daarvoor is het net wat te dik, je houd hem beter op je hoofd met ‘transparency mode’ zodat je alles rondom je goed hoort. Comfort zit goed, ook voor +5 uren muziek te luisteren."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"De kwaliteit van het product is geweldig, van het geluid tot de bouw. De hele Apple experience maakt het voor mij een topproduct!"

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

"AirPods max is een geweldige koptelefoon. Maar de firmware is iets buggy. In samenwerking met Microsoft teams wilt de koptelefoon weleens moeilijk doen. Over de meegeleverde hoesje is genoeg gezegd denk ik"

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in maart 2021 via Coolblue

Lees alle reviews op Coolblue

Ons oordeel

De Apple AirPods Max is een prima klinkende hoofdtelefoon, wat mede te danken is aan de inzet van zogenaamd computational audio. Daar zorgt een programma voor dat de muziek uit je oorschelpen nog beter klinkt.

Ook de noisecancelling is prima en wordt gecombineerd met een erg prettige transparency mode, waardoor je bijvoorbeeld makkelijk die ene collega kan verstaan doordat de noisecancellation automatisch wordt uitgeschakeld. Daarnaast zit de AirPods Max goed, ondanks het hoge gewicht. Daar zorgen wat vernuftige punten in de constructie voor, bijvoorbeeld het mesh op de koptelefoon-band.

Genoeg reden om de AirPods Max als innovatief te bestempelen. De hoofdtelefoon past bovendien prima in het Apple-ecosysteem, maar mist wel wat functionaliteit onder Android. Er hangt bovendien een (erg) pittige prijskaart aan.

Sennheiser PXC 550-II Icons/Navigation/Arrow

De Sennheiser PXC 550-II werd door 122 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 4 sterren.

Ons oordeel

De PXC 550-II is een koptelefoon van het merk Sennheiser die in de winkel ligt voor ongeveer 200 euro. Voor de vormgeving van de hoofdtelefoon heeft Sennheiser vastgehouden aan het smalle en puntige ontwerp van de oorschelpen. Die puntige vorm komt overeen met de vorm van het oor. Ondanks dat vinden we de oorschelpen minder prettig, doordat ze door de smalle vorm ook wat krap zijn, maar dat kan ook aan onze oren liggen. De PXC 550-II is wel erg licht. Met 235 gram is hij zelfs de lichtste in de test en dat is uiteraard prettig.

Ondanks het lage gewicht van 235 gram heeft Sennheiser mooie technische snufjes in weten te bouwen. Zo heeft de 550-II touchcontrol; de rechteroorschelp is aanraakgevoelig. Met tappen en swipen kun je van alles regelen. Verder heeft de 550-II slechts drie minuscule knoppen die juist door hun formaat niet altijd even prettig zijn in het gebruik. Vooral bij de knop waarmee je de noisecancelling instelt, raak je ongewild ook gemakkelijk de touchpad aan. De app van Sennheiser is karig en vooral kaal. Veel schermen zijn leeg op slechts één woord na, zoals bij de geluidsinstellingen.

De 550-II heeft een behoorlijk neutraal geluid. De bas is aan de wollige kant en zal voor de liefhebbers een tikkeltje te zacht zijn. De 550-II kan zich meten met de Monitor II van Marshall, die we ook erg goed vinden klinken. De 550-II is iets scheller, wat je hoort in nummers als YYZ van Rush en Born to Slow van Crystal Method. Toch gaat het hier om details en hangt het van je smaak af wat je voorkeur heeft.

Sony WH-1000XM4 Icons/Navigation/Arrow

De Sony WH-1000XM4 werd door 1769 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 5 sterren.

Ons oordeel

De Sony WH-1000XM4 deelt veel eigenschappen met de Sony WH-1000XM3, die we in deze test als beste hebben uitgeroepen. Dit nieuwe model van Sony vinden we echter minder goed. De XM4 is duurder, maar weet niet af te rekenen met oude minpunten, zoals de matige kwaliteit van de microfoon. Daarnaast is opvallend dat deze noice-cancelling koptelefoon geen zogeheten 'IP-rating' heeft. Dat is een score die aangeeft hoe goed een koptelefoon tegen water en stof kan. Het ontbreken van waardering is geen goed teken voor de weerbaarheid van de Sony WH-1000XM4.

Toch verdient de XM4 wel een plek in deze lijst. Het mag bijvoorbeeld gezegd worden dat deze koptelefoon een uitstekend draagcomfort biedt, al geldt dat ook voor de Sony WH-1000XM3. Dit nieuwe model levert echter ook verbeterde noise-cancelling en kan daarnaast met twee apparaten tegelijk verbinding hebben. Kijk je bijvoorbeeld een film via een audioverbinding met je laptop of televsie, dan kan je telefoon óók verbonden zijn en hoef je dus geen telefoontje te missen.

beste noisecancelling koptelefoons bestgetest

Onze research

We halen alle geteste hoofdtelefoons - bijna twintig stuks van allerlei merken - door onze teststraat met allerlei technische snufjes om feitelijk en meetbaar de voor- en nadelen van elke hoofdtelefoon te achterhalen. Tegelijkertijd zijn sommige voor- en nadelen van koptelefoons ook subjectief, zoals een pasvorm en het design. Dit maken we altijd duidelijk in onze koopgidsen.

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Hoofdtelefoons met active noise cancellation, ofwel ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, worden steeds populairder. Niet vreemd, aangezien we steeds meer werken in kantoortuinen, het openbaar vervoer steeds drukker wordt en we steeds meer op zoek zijn naar een klein rustmomentje. Een noise-cancelling koptelefoon is dan de ideale oplossing.

Hoe we tot onze keuze zijn gekomen Icons/Navigation/Arrow

Aangezien we op zoek gingen naar de beste noise-cancelling koptelefoons, was de noise-cancelling het belangrijkste aspect van deze test. Maar we kregen eigenlijk veel meer met deze twee hoofdtelefoons. Deze twee winnaars hebben we uitgekozen omdat ze simpelweg de concurrentie achter zich lieten qua noise-cancelling, geluidskwaliteit en ondersteuning.

We benoemen de Sony-koptelefoon als onze favoriet vanwege de excellente noise-cancellation, de geluidskwaliteit en de algemene bouwkwaliteit. De Bose-koptelefoon is onze tweede favoriet, vanwege de geluidskwaliteit en het design.

Alle geteste producten Icons/Navigation/Arrow

Bose NC700

De Bose NC700 is een echte aanrader als je in hetzelfde segment als de WH1000MX3 shopt. Wel geven wij de lichte voorkeur aan die laatste, vanwege de ietwat betere ondersteuning en naar onze mening betere design. Wil je echter net een beetje extra geluids- en bouwkwaliteit, vergeet dan zeker niet de NC700 te checken.

AKG N7000nc
De introductieprijs van de N700NC was zo'n 300 euro, maar inmiddels is de straatprijs van de hoofdtelefoon gedaald naar zo'n 200 euro en we snappen waarom. Hij is licht en zit daarmee prettig, en heeft een prima microfoon. AKG levert hem bovendien in een prettige case, maar daarmee houden de pluspunten wel zo'n beetje op. De noise-cancelling valt tegen en het geluid komt niet optimaal uit onze tests. Daarnaast is de ondersteuning ietwat tegenvallend. (6.5)

Bowers & Wilkins PX7
De PX7 maakt de verwachtingen en vooral de pittige prijs niet helemaal waar. Het is een zeer degelijke en stijlvolle hoofdtelefoon die prettig zit en luxe voorzieningen heeft, zoals een bewegingssensor die de muziek pauzeert als je een oorschelp optilt. Op andere vlakken zijn we helaas minder te spreken over de PX7. Het geluid schiet tekort in het hoog en de noisecancelling houdt niet zoveel tegen als bij sommige andere modellen. Bovendien behoort de microfoon tot de slechtere in de test. Er zijn concurrenten die een beter totaalplaatje bieden voor minder geld.

House of Marley Exodus ANC
Het verhaal van de Exodus ANC van House of Marley laat zich vrij eenvoudig samenvatten. De prijs is daarbij een doorslaggevende factor. Het grote pluspunt van de Exodus zijn de grote drivers, zodat het geluid boven verwachting goed is, met vooral een indrukwekkend laag, maar gelukkig ook een goede weergave van het hoog. Ook de accuduur valt op. Die is verreweg het best van alle geteste hoofdtelefoons. Daar houdt het echter wel op, want de noisecancelling en de microfoon zijn duidelijk van minder kwaliteit dan bij duurdere modellen, en het hoesje dat Marley bij de Exodus levert, biedt niet de bescherming die we zoeken.

Sony WH-H910N

We zullen er niet omheen draaien: de WH-H910N is de grootste tegenvaller in deze test en dat komt enkel en alleen door de tegenvallende geluidskwaliteit. Die is duidelijk minder dan bij de concurrenten in deze test. Zonde, want verder heeft de 910N juist veel mooie eigenschappen van z'n duurdere, en de winnaar van deze test, broer behouden. De touchbediening is prettig en functioneert beter dan bij de concurrenten en dat geldt ook voor de noisecancelling. Ook die is beter en vooral uitgebreider dan bij de andere hoofdtelefoons. Toch raden we de WH-H910N niet aan. De duurdere WH-1000XM3 is regelmatig in de aanbieding, dus het loont de moeite om even door te sparen.


Fresh 'n Rebel Clam ANC DGTL
Het geluid van de Clam ANC DGTL kan niet helemaal overtuigen. De klank is wat hol door de afwijkende basrespons. Vooral de frequenties tussen bas en het lagere middengebied zijn versterkt ten opzichte van de rest. Door de versterking in het laag verdwijnen de hoge tonen een beetje naar de achtergrond, waardoor je het idee krijgt dat het detail achterblijft.

De behuizing van de Clam ANC DGTL is volledig in een zeeblauwe kleur uitgevoerd. Het gladde plastic is rondom prettig afgerond, waarbij de bouwkwaliteit prima aanvoelt. Op het vlak van noisecancellation is de Clam ANC DGTL een solide subtopper.

OneAudio A9 Urban Traveller
Voor 80 euro of minder moet je allicht niet te hoge verwachtingen hebben. Veel features heeft de koptelefoon niet. Naast omgevingsgeluidversterking of een app ontbreekt zelfs een assistent-knop, en daarin is dit de enige koptelefoon in deze test. Het ingetogen design van de A9 komt volwassen over, waarbij de koptelefoon zelfs wordt geleverd in een mooie, harde draagtas. De bouwkwaliteit is minder geslaagd. Dat begint al bij het uitklappen van de oorschelpen, die met zo’n luide krak in positie schieten dat we steeds opnieuw bang waren dat de hoofdband doormidden brak. De koptelefoon heeft een wat schrille klank doordat de hoge tonen de rest van het geluid overstemmen. De weergave is bovendien niet heel realistisch of gedetailleerd, zeker in het hoog niet.

Philips PH805
De ontwerpers van de PH805 hebben duidelijk naar de succesvolle noisecancelling koptelefoons van Sony gekeken. Hoewel de verbinding tussen de hoofdband en de oorschelpen iets anders in elkaar zit, lijkt de PH805 in andere opzichten veel op een model van de Japanse fabrikant. Zo hebben de oorschelpen dezelfde typische vorm. De hoofdband is van glad plastic, de oorschelpen hebben juist een ruwere afwerking, die overigens wel snel krasjes vertoont. Ondanks het vrij hoge gewicht van 285 gram is het comfort goed. Ook als het gaat om het geluid volgt de PH805 het voorbeeld van Sony: een warme klank met een duidelijk versterkte bas. De PH805 heeft een stevigere laagweergave dan de andere koptelefoons in deze test, behalve de Sony XB900N. Een slechte koptelefoon is de PH805 dus niet, maar helaas is de bediening wat onhandig.

Sennheiser HD450 BT
De forse oorschelpen van matzwart plastic worden bijeengehouden door een opvallend slanke hoofdband. Het met een rubberachtige laag beklede hoofdkussentje is opnieuw heel dun. In combinatie met de geringe breedte van de hoofdband levert dat boven op je hoofd snel een drukpunt op. De royale, ovale oorkussens zijn opvallend genoeg verwisselbaar en verdelen de druk goed, maar de opening voor je oren is aan de smalle kant. De degelijke vormgeving gaf al een hint; ook wat geluid betreft lijkt de HD450 BT gericht op de oudere luisteraar. In vergelijking met de concurrentie klinkt de koptelefoon wat dunnetjes. Kijken we tot slot naar noisecancellation en accuduur, dan is de HD450 BT geen uitblinker.


JBL Live 650BTNC
Een prima koptelefoon met een verrassend goede noise-cancelling-functie. Heeft prima geluidskwaliteit, mooi design (al is dat subjectief) en de accuduur is ook nog eens goed. Wel schiet het apparaat iets te kort op het gebied van draagcomfort en ondersteuningen voor verschillende afspeelapparaten. Toch hebben we z'n broer JBL Live 750BTNC uitgeroepen als beste Budget keuze, omdat die toch wat meer waard voor z'n geld geeft.

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

Zoals gebruikelijk hebben we de hoofdtelefoons door onze testopstelling gehaald om te meten hoe goed de geluidsweergave en de noisecancelling zijn, en om te meten hoe groot de harmonische vervorming van de verschillende modellen is. Uiteraard hebben we de modellen ook aan een uitgebreide praktijktest onderworpen, want er valt genoeg over een hoofdtelefoon te vertellen dat niet in een grafiek te vangen is.

Verder hebben we een creatieve oplossing moeten bedenken voor het testen van noisecancelling in de praktijk. Onze labtest zegt veel, maar daar willen we praktijkervaring tegenover zetten. Normaal gesproken proberen we de hoofdtelefoons uit in trein en vliegtuig, maar dat zat er in de afgelopen weken niet in. Daarom hebben we een list verzonnen. Op internet zwerven diverse bestanden met het geluid van een vliegtuigcabine. Die hebben we tegelijkertijd afgespeeld via twee speakers. De een met een wat hoger, de ander met een lager geluid, en in die herrie hebben we de zeven hoofdtelefoons geprobeerd.

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.