Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste laptops tot 800 euro van 2022

Voor de serieuze computerheld

Laptops tot 800 euro
Midrange laptop

Onze favoriete laptop tot 800 euro is de Lenovo Yoga Slim 7. Dat concluderen we na wekenlang testen in ons professionele testlab in Amsterdam. We bekeken zo'n tien nieuwe laptops die ideaal zijn voor school of thuiswerken. Dit zijn apparaten met aardig wat power. Vereist jouw opleiding of werk niet zulke specificaties? Bekijk dan ook onze gids voor de beste laptops tot 500 euro.

Laatst bijgewerkt 2 maanden geleden

Let op: De doorloop van modellen in de laptopmarkt gaat momenteel in hoog tempo. Daardoor kan het voorkomen dat enkele modellen in deze gids niet beschikbaar zijn op het moment dat je dit leest. We werken deze gids dan ook regelmatig bij.

Vergelijk alle laptops tot 800 euro

Productnaam
Lenovo Yoga Slim 7 (13ACN5)
Productnaam
Acer Swift 3 (SF314-43-R2LX)
Productnaam
HP Pavilion AERO 13-be0120nd
Bottomline
De beste laptop voor maximaal 800 euro
Bottomline
Veel vlotter dan zijn concurrenten
Bottomline
Lichte laptop voor onderweg
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Actuele prijs

€ 899,00 bij Mediamarkt.nl

€ 699,00 bij Megekko

Bekijk alle winkels (2)

€ 749,00 bij Azerty.nl

Bekijk alle winkels (4)
Voordelen
Voordelen
 • Mooi 2560x1600-scherm
 • Snelle processor
 • Scherp geprijsd
Voordelen
 • Snelle hardware
 • Laag gewicht
 • Mat Full HD-scherm
 • Goede accuduur
Voordelen
 • Lichte laptop
 • Compact in grootte
 • Goede accuduur
 • Geweldige schermkwaliteit
Nadelen
Nadelen
 • Glanzend in plaats van mat scherm
 • Alleen USB-C-aansluitingen aanwezig
Nadelen
 • Behuizing kan steviger
 • Niet de beste beeldkwaliteit
Nadelen
 • Langzaam wanneer de laptop niet aan het stopcontact hangt
 • Toetsenbordaanslag onduidelijk
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Processor
Processor
Processor
Processor
Werkgeheugen
Werkgeheugen
Werkgeheugen
Werkgeheugen
Accuduur
Accuduur
Accuduur
Accuduur
Paneeltype
Paneeltype
IPS
Paneeltype
IPS
Paneeltype
IPS
Accuduur
Accuduur
9 uur
Accuduur
10,5 uur
Accuduur
10,5 uur

Ben je op zoek naar een andere laptop? Kijk dan naar onze koopadviezen voor de beste laptop tot 500 euro, de beste MacBooks en de beste Chromebooks.

Lenovo Yoga Slim 7 (13ACN5)

De beste laptop tot 800 euro

€ 899,00 bij Mediamarkt.nl

Bekijk alle winkels (1)

€ 899,00 bij Mediamarkt.nl

Bekijk alle winkels (1)

Lenovo Yoga Slim 7 is een dunne laptop met een 13,3 inch-scherm van 2560x1600 pixels. Door dat 13,3 inch-scherm is het beeld bovengemiddeld scherp. Dat zien we niet vaak voor deze prijs. Wel is het een glanzend scherm, wat vaak wat storend is als het erg licht is om je heen.

De accuduur is redelijk: met 9 uur is Lenovo Yoga Slim 7 zeker geen hoogvlieger, maar je kunt er wel een goede dag op vooruit. Zeker gezien het feit dat het scherm zo’n hoge resolutie heeft, wat ook meer energie kost, is 9 uur zeer acceptabel. 

Daarnaast is het ook een snelle laptop, want de processor is één van de snelste exemplaren die je nu kunt krijgen in deze prijsklasse. Deze laptop heeft een werkgeheugen van 16GB en een opslaggeheugen (ssd) van 512GB. Ruim voldoende voor de gemiddelde werker. Dat geheugen kun je overigens niet uitbreiden, dus what you see is what you get.

De laptop heeft een luxe uitstraling door zijn aluminium onderkant en dunne behuizing. Daarin zit een webcam verwerkt met een cameraresolutie van 1280x720 pixels. Er zit zelfs een time-of-flightsensor in, die kan waarnemen of je in de buurt van je laptop bent. De laptop is ook te ontgrendelen met een gezichtsscanner. 

Lees hier alles over de Lenovo Yoga Slim 7 Icons/Navigation/Arrow

Door de dunne behuizing is de Yoga Slim 7 alleen voorzien van USB-C-aansluitingen. Twee ervan zijn multifunctioneel en kun je gebruiken om de laptop mee op te laden, maar ook om een beeldscherm op aan te sluiten. Gebruik je een verloopkabeltje of dock, dan kun je er ook reguliere USB-A-apparatuur op aansluiten.

Het scherm kan alle standaard kleuren binnen de sRGB-kleuren weergeven, wat binnen deze prijsklasse bij andere laptops vaak niet het geval is. Dat is in principe voor iedereen belangrijk, omdat Windows en websites gebruikmaken van het hele kleurbereik. Het is in ieder geval echt het minimum als je bijvoorbeeld met fotografie en beeldbewerking bezig bent.

Deze mooie laptop is zoals gezegd vrij dun en misschien dat Lenovo daarom alle ruimte precies nodig had. Zo heeft de laptop geen vervangbaar extra geheugen. Als je meer opslag nodig hebt dan 512 GB, dan kun je de SSD wel vervangen, maar wil je daarnaast nog een SSD kwijt, dan kan dat niet en zal je op zoek moeten gaan naar een andere laptop (of meer opslaan in de cloud). 

De adviezen van BestGetest komen onafhankelijk tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Acer Swift 3 (SF314-43-R2LX)

Veel vlotter dan de concurrenten

€ 699,00 bij Megekko

Bekijk alle winkels (2)

€ 699,00 bij Megekko

Bekijk alle winkels (2)

In de prijsklasse tot achthonderd euro hebben de meeste laptops vier of zes processorcores, maar deze Acer heeft er acht. Daarmee is de laptop vlotter dan veel concurrenten. Het werkgeheugen van 16GB en de 512GB grote ssd maken het beeld compleet dat deze laptop goede specificaties voor zijn geld biedt. 

Het is bovendien een erg lichte laptop (1,2kg) en dat is meteen ook - letterlijk - zijn zwakke punt. De behuizing is deels van kunststof gemaakt en is daardoor licht, maar kan ook een beetje meegeven onder die druk. Dat zie je bijvoorbeeld als je hard op het toetsenbord of de touchpad drukt. 

De goede specificaties lijken Acer ook genoopt te hebben tot bezuinigen op de beeldkwaliteit. In de basis is het een prima scherm, met een Full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Het is bovendien voorzien van een matte coating, dat reflecties minimaliseert. De maximale helderheid valt echter tegen en ook kan het scherm niet het volledige kleurenspectrum van de sRGB-standaard weergeven. De meeste goedkopere laptops kunnen dat ook niet, maar in deze prijscategorie zijn er steeds meer laptops die dat wel kunnen.

Lees hier alles over de Acer Swift 3 Icons/Navigation/Arrow

Verder is de Swift 3 voorzien van bijna alles wat je in deze prijsklasse mag verwachten. De gebruikelijke USB-aansluitingen zitten erop, inclusief een multifunctionele USB-C-aansluiting en HDMI 2.0. Het toetsenbord is van verlichting voorzien en inloggen gaat snel, dankzij de vingerafdrukscanner. Het enige dat je zou kunnen missen is een kaartlezer. 

De Swift 3 is, kortom, een bijzonder vlotte laptop in deze prijsklasse. Zijn lage gewicht in combinatie met de accuduur van ruim tien uur tijdens webbrowsen, maakt het een goede reisgenoot, die dankzij de aanwezige aansluitingen ook prima op een bureau tot zijn recht komt. 

Andere laptops tot 800 euro die we goed vinden

HP Pavilion AERO 13-be0120nd

Lichte laptop voor onderweg

€ 749,00 bij Azerty.nl

Bekijk alle winkels (4)

€ 749,00 bij Azerty.nl

Bekijk alle winkels (4)

Deze ultralichte laptop van slechts 1 kilogram komt goed uit de test en is ideaal voor mensen die liever een laptop gebruiken die een slagje kleiner is. Met zijn 13,3 inch scherm is deze laptop ideaal voor onderweg.

Net als de andere twee laptops is de accuduur van dit apparaat ongeveer 10 uur. Qua schermkwaliteit is de HP Pavilion echter een uitblinker. Kortom, zeker voor mensen die veel onderweg werken is deze lichte laptop een ideale kandidaat. 

Lenovo-zijkant

Onze research

Onze tests worden uitgevoerd in samenwerking met het testlab van Tweakers. In de onderstaande video legt Jelle Stuip, laptop-expert bij Tweakers, uit hoe het testlab te werk gaat.

Toestemming nodig voor bekijken van YouTube

Op deze plek staat externe inhoud die van YouTube afkomstig is. Het tonen van deze inhoud kan ertoe leiden dat YouTube cookies op jouw computer of ander apparaat zet. Hiervoor moet je eerst expliciet toestemming geven.

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Voor 500 euro kun je op dit moment een goede laptop kopen, maar om in sommige wensen te voorzien, zul je toch echt meer geld moeten uitgeven. Wil je bijvoorbeeld een beeldscherm dat de volledige sRGB-kleurruimte weergeeft omdat je een grafische opleiding volgt, of een laptop die meer dan vier processorcores heeft om alle Adobe-programma's te kunnen draaien, dan zul je er een financieel schepje bovenop moeten doen. Met een euro of 700 zit je goed en met bovenstaande laptops al helemaal.

Andere geteste laptops Icons/Navigation/Arrow

Lenovo IdeaPad 5 14ARE05 (81YM009VMH)
HP Pavilion Aero 13-be0125nd
Acer Aspire 5 A515-45-R6RZ
Asus M533IA-BQ209T
Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 (82KU00N3MH)
Medion Akoya S15449
Lenovo IdeaPad 5 15ALC05
Acer Swift 3 SF314-42-R2MP
Lenovo IdeaPad 3 15ALC6
Acer Aspire 5 A515-56-31JK

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

We testen laptops op verschillende punten en daar gaat veel tijd in zitten. Zo testen we de snelheid met specifieke meetsoftware om te kijken hoe snel de processor, ssd en werkgeheugen echt zijn, zonder daarbij te kijken wat de fabrikant erover zegt. Daarnaast checken we natuurlijk het beeldscherm. Dit doen we met gespecialiseerde apparaten die de grijswaarden, kleurechtheid, helderheid en nog veel meer checken. Zo komen wij erachter of een beeldscherm echt goed is.

De accuduur testen we ook uitvoerig door verschillende tests, waaronder een browsertest en een videotest. We zitten ook vrij hardhandig aan het toestel om de bouwkwaliteit te checken. Tot slot checken we de aansluitingen, het touchpad en het toetsenboord om de algemene kwaliteit te toetsen.

Over ons

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Momenteel heeft BestGetest koopgidsen voor noise-cancelling koptelefoons, draadloze oortjes en televisies. We zijn hard bezig met het uitbreiden van onze koopadviezen!