Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste laptops tot 800 euro van 2022

Voor de serieuze computerheld

Laptops tot 800 euro
Midrange laptop

Onze favoriete laptop tot 800 euro is de ASUS Vivobook 15 OLED K513EA-L11993W. Dat concluderen we na wekenlang testen in ons professionele testlab in Amsterdam. We bekeken zo'n tien nieuwe laptops die ideaal zijn voor school of thuiswerken. Dit zijn apparaten met aardig wat power. Vereist jouw opleiding of werk niet zulke specificaties? Bekijk dan ook onze gids voor de beste laptops tot 500 euro.

Laatst bijgewerkt 1 maand geleden

Let op: De doorloop van modellen in de laptopmarkt gaat momenteel in hoog tempo. Daardoor kan het voorkomen dat enkele modellen in deze gids niet beschikbaar zijn op het moment dat je dit leest. We werken deze gids dan ook regelmatig bij. Binnenkort wordt deze pagina geüpdatet met nieuwe laptops.

Vergelijk alle laptops tot 800 euro

Productnaam
ASUS Vivobook 15 OLED K513EA-L11993W
Bottomline
Prachtig oled-scherm
Predicaat
Actuele prijs

€ 699,00 bij Coolblue.nl

Voordelen
Voordelen
  • Prachtig oledscherm
  • 16GB werkgeheugen
  • 512GB SSD
Nadelen
Nadelen
  • Behuizing kan steviger
  • Niet de snelste processor
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Processor
Processor
Werkgeheugen
Werkgeheugen
Accuduur
Accuduur
Paneeltype
Paneeltype
Oled
Accuduur
Accuduur
6,5 uur

Ben je op zoek naar een andere laptop? Kijk dan naar onze koopadviezen voor de beste laptop tot 500 euro, de beste MacBooks en de beste Chromebooks.

ASUS Vivobook 15 OLED K513EA-L11993W

Prachtig oled-scherm

€ 699,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (1)

€ 699,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (1)

Deze Vivobook is een heel goede keuze voor mensen die bijvoorbeeld graag Netflix streamen op hun laptop, of die hem gebruiken voor Photoshop. Dat komt omdat ASUS Vivobook 15 is voorzien van een oledscherm en dat komt nauwelijks voor in dit prijssegment. De helderheid van het scherm is piekfijn in orde en we denken dat deze laptop in deze prijsklasse de beste keuze is voor mensen die bijvoorbeeld visueel werk doen of om andere redenen veel belang hechten aan een goed scherm.

De keuze voor een duur scherm in deze prijsklasse betekent  echter wel dat je moet inleveren op een paar andere zaken, zoals de behuizing. Die is niet zo stevig. Ook is de processor niet de snelste en wat verouderd, waardoor de laptop qua prestaties wat te wensen overlaat. Zaken waar je totaal geen zorgen om hebt, dat is de opslag. Met een 512GB grote ssd en 16GB geheugen is deze laptop ruim bemeten in werkgeheugen en opslag. Ook iets wat je niet vaak ziet in dit prijssegment.

De adviezen van BestGetest komen onafhankelijk tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Lenovo-zijkant

Onze research

Onze tests worden uitgevoerd in samenwerking met het testlab van Tweakers. In de onderstaande video legt Jelle Stuip, laptop-expert bij Tweakers, uit hoe het testlab te werk gaat.

Toestemming nodig voor bekijken van YouTube

Op deze plek staat externe inhoud die van YouTube afkomstig is. Het tonen van deze inhoud kan ertoe leiden dat YouTube cookies op jouw computer of ander apparaat zet. Hiervoor moet je eerst expliciet toestemming geven.

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Voor 500 euro kun je op dit moment een goede laptop kopen, maar om in sommige wensen te voorzien, zul je toch echt meer geld moeten uitgeven. Wil je bijvoorbeeld een beeldscherm dat de volledige sRGB-kleurruimte weergeeft omdat je een grafische opleiding volgt, of een laptop die meer dan vier processorcores heeft om alle Adobe-programma's te kunnen draaien, dan zul je er een financieel schepje bovenop moeten doen. Met een euro of 700 zit je goed en met bovenstaande laptops al helemaal.

Andere geteste laptops Icons/Navigation/Arrow

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

We testen laptops op verschillende punten en daar gaat veel tijd in zitten. Zo testen we de snelheid met specifieke meetsoftware om te kijken hoe snel de processor, ssd en werkgeheugen echt zijn, zonder daarbij te kijken wat de fabrikant erover zegt. Daarnaast checken we natuurlijk het beeldscherm. Dit doen we met gespecialiseerde apparaten die de grijswaarden, kleurechtheid, helderheid en nog veel meer checken. Zo komen wij erachter of een beeldscherm echt goed is.

De accuduur testen we ook uitvoerig door verschillende tests, waaronder een browsertest en een videotest. We zitten ook vrij hardhandig aan het toestel om de bouwkwaliteit te checken. Tot slot checken we de aansluitingen, het touchpad en het toetsenboord om de algemene kwaliteit te toetsen.

Over ons

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Momenteel heeft BestGetest koopgidsen voor noise-cancelling koptelefoons, draadloze oortjes en televisies. We zijn hard bezig met het uitbreiden van onze koopadviezen!