Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste midrange bluetoothspeakers van 2022

Goed luisteren tegen een gebalanceerde prijs

Bluetoothspeakers
Bluetooth speaker

De beste midrange bluetoothspeaker is de Sony SRS-XB43. Dat concluderen we na wekenlang testen in ons professionele testlab in Amsterdam. We hebben meerdere modellen getest. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan vooral verder.

Laatst bijgewerkt 1 maand geleden

Bekijk hier alle geteste midrange bluetoothspeakers

Productnaam
Sony SRS-XB43
Productnaam
JBL Flip 5
Productnaam
Marshall Emberton
Productnaam
Ultimate Ears Wonderboom 2
Productnaam
LG Xboom PL7
Bottomline
De beste midrange bluetoothspeaker
Bottomline
Draagbaar topgeluid
Bottomline
Stijlvolle speaker
Bottomline
Net een misser
Bottomline
Aantrekkelijke prijs
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Actuele prijs

€ 139,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (4)

Momenteel niet leverbaar

€ 115,95 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (6)

€ 84,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (5)

€ 92,76 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (3)
Voordelen
Voordelen
 • Goed geluid
 • Prima accu
 • Bediening via app
Voordelen
 • Goed geluid
 • Flink vermogen
 • Makkelijk te koppelen met apparaten
Voordelen
 • Prima geluid in water
 • Lange accuduur
 • Stijlvol en klassiek apparaat
Voordelen
 • Prettige bediening
 • Grappige vormgeving
Voordelen
 • Ingebouwde microfoon
 • Bediening via app
 • Accuduur
 • Bediening via app
Nadelen
Nadelen
 • Vrij duur, groot en zwaar
Nadelen
 • Accuduur minder dan concurrentie
Nadelen
 • Geluid valt tegen
Nadelen
 • Geluid schiet te kort
 • Erg duur
Nadelen
 • Geluid valt tegen
 • Te zwaar
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit
Accu
Accu
Accu
Accu
Accu
Accu
Functionaliteit
Functionaliteit
Functionaliteit
Functionaliteit
Functionaliteit
Functionaliteit
Waterbestendig
Waterbestendig
Waterdicht
Waterbestendig
Waterdicht
Waterbestendig
Waterdicht
Waterbestendig
Waterdicht
Waterbestendig
Waterdicht

Nieuwsgierig wat er nog meer aan goede bluetoothspeakers op de markt is? Bekijk dan de beste bluetoothspeakers van 2021.

 

Sony SRS-XB43 Zwart

De beste midrange bluetoothspeakers

€ 139,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (4)

€ 139,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (4)

Het is de grootste, duurste en zwaarste speaker in deze categorie, maar dat is het allemaal waard. Sony heeft met de SRS-XB43 een behoorlijk complete bluetoothspeaker op de markt gebracht. Hij klinkt behoorlijk goed door wat handige technieken, hij heeft stereogeluid, kan met de juiste muziekformaten overweg, heeft een accu aan boord die het liefst 25 uur lang uithoudt en het apparaat kan wat water verdragen.

Sony levert bovendien twee apps mee waarmee je een feestje kunt bouwen en de algemene bouwkwaliteit staat wat ons betreft als een huis. Echt geschikt als waterapparaat is-ie echter niet. De SRS-XB43 heeft een IP67-classificatie zodat je hem mee het water in kunt nemen. Hij blijft echter niet drijven en ondanks dat hij via Bluetooth 5.0 verbinding kan maken, verliest hij die verbinding snel als je hem onder water houdt. Overigens zit de vormgeving een beetje in de weg bij gebruik in het zwembad.

Ondanks die minpuntjes vinden we het alsnog een te gekke keuze. We benoemen het apparaat dus met recht BestGetest.

De adviezen van BestGetest komen onafhankelijk tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

JBL Flip 5 Blue

Topgeluid voor een prikkie

Momenteel niet leverbaar

Momenteel niet leverbaar

Als we de prijs die JBL rekent in het achterhoofd houden, kunnen we niet anders dan positief zijn over de Flip 5. Afgezet tegen bluetoothspeakers uit dezelfde prijsklasse is ons testpanel opvallend positief over het geluid, wat te danken is aan een stevige versterker en twee passieve radiatoren. De Flip 5 is verder lekker stevig, waterdicht, klein en handzaam.

Je kunt hem bovendien heel eenvoudig koppelen aan andere JBL-speakers. Hij mist wat eigenschappen die we bij duurdere speakers zien, maar de prijs maakt die tekortkomingen meer dan goed. Alles bij elkaar is dit een speaker met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

BestGetest midrange speaker

Onze research

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Je hoeft niet in het algemeen een kleiner budget te hebben om te kiezen om minder uit te geven aan een bluetoothspeaker. Er zijn namelijk veel exemplaren voor minder dan 100 euro die toch enorm goed geluid weten voor te brengen. De meeste bluetooth-speakers zijn in een mum van tijd met je smartphone te paren en dus te gebruiken, bijvoorbeeld in combinatie met Spotify of Tidal. Wel zijn de speakers in het budgetsegment vaak wat kleiner, dus als je een groter exemplaar wil dat een wat rijker geluid afgeeft, dan raden we je aan om in de budgetregionen boven de 100 euro te kijken.

Dat is echter lang niet altijd nodig, want ook kleinere bluetoothspeakers weten ons soms weg te blazen met hun kunnen. Daarom besloten we ook die luidsprekers te testen. Elke speaker blinkt uit op zijn eigen manier en biedt een goede manier om muziek of podcasts te luisteren.

 

Alle geteste modellen Icons/Navigation/Arrow

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

Ons testlab test bluetoothspeakers van allerlei budgetten, maar we zijn afhankelijk van wat fabrikanten ons opsturen. Hierdoor hebben we niet alle mogelijke budget-bluetoothspeakers kunnen behandelen. De luidsprekers die wel worden getest, worden uitvoerig en met behulp van meetapparatuur en software aan de tand gevoeld. 

Bij bluetoothspeakers zijn veel facetten belangrijk: het gewicht, het formaat, de waterresistentie en de accuduur, maar er is één ding essentieel: het geluid. Dat is bij de kleinere, goedkopere speakers die we nu hebben getest vaak iets minder stevig dan dat van duurdere exemplaren, maar nog steeds kunnen ook speakers onder de 100 euro flink en goed geluid produceren.

Normaliter maken we voor audiotests van bijvoorbeeld hoofdtelefoons een geluidsdichte box, maar dat ging in dit geval niet op omdat de luidsprekers erg verschillen qua grootte. Zodoende hebben we een andere testmethode gekozen: een testpanel. Dit testpanel bestaat uit diverse Tweakers-collega’s die tijdens de testperiode in het lab aanwezig waren. 

Dit betekent dat het panel bestaat uit oudgedienden, jongeren, technisch geschoolde collega’s en commerciële collega’s, mannen en vrouwen. Het testpanel kon het uiterlijk van de speakers niet zien, om eventuele vooroordelen te voorkomen. In de televisietestruimte (want: donker en een gedempte akoestiek door de dikke gordijnen) hebben we een opstelling van de speakers gemaakt achter een doek.

De testpersonen konden aan de andere zijde van het doek luisteren en het enquêteformulier invullen. Het enige dat de testers wisten, was dat de eerste vijf speakers in het goedkope segment behoren, de tweede vijf in het midden en de derde vijf in het duurdere segment. Er werd vervolgens geluisterd naar lage tonen, middentonen en hoge tonen, steeds met dezelfde muziekstukken. Na cijfers te geven, was het testpanel klaar. Ons testlab niet: zij moesten kijken of de speakers inderdaad waterdicht waren als ze dat claimden en hoe het ervoor staat met de accuduur. Zo gezegd zo gedaan en zo kwam deze test tot stand.

 

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.