Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste powerbanks van 2022

Festivalmaatje voor in de tas

Smarthome, routers & powerbanks
power

De Samsung 20.000mAh Battery Pack is volgens onze tests de beste keuze voor een powerbank in 2022. Tot die conclusie komen we na het testen van diverse powerbanks in ons professionele testlab in Amsterdam. Meer lezen over onze keuzes? Dit zijn de beste powerbanks van 2022.

Laatst bijgewerkt 4 weken geleden

Bekijk alle geteste powerbanks

Productnaam
Samsung 20.000mAh Battery Pack
Productnaam
Belkin Boost↑Charge 20000mAh USB-C
Productnaam
Sandberg Powerbank USB-C PD 100W 20000
Productnaam
Xtorm Rugged XR102
Bottomline
Veelzijdige powerbank met flinke capaciteit
Bottomline
Onze prijstip voor een goedkope powerbank
Bottomline
Over-the-top-powerbank
Bottomline
Een powerbank die tegen een stootje kan
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Actuele prijs

€ 49,99 bij Samsung Webshop

Bekijk alle winkels (6)

€ 39,99 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (7)

€ 115,20 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (4)

€ 79,95 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (2)
Voordelen
Voordelen
 • Moderne powerbank met twee USB C-poorten
 • Flink vermogen, dus snel laden
 • Laadt vrij rap op
Voordelen
 • Flinke capaciteit voor weinig geld
 • Twee USB A-uitgangen
 • Strak ontwerp
Voordelen
 • Snel opgeladen
 • Genoeg vermogen voor laptop
 • Modern uiterlijk
Voordelen
 • Water- en stofbestendig
 • Kan tegen een stootjje
 • Zaklamp aan boord
Nadelen
Nadelen
 • Redelijk aan de prijs
Nadelen
 • Opladen gaat vrij langzaam
 • De USB C-poort is alleen voor opladen
Nadelen
 • Relatief weinig uitgangen
 • Pittige prijs
Nadelen
 • IP65: kan niet onder water
 • Klepje voor poorten kan gedoe zijn
 • Je betaalt flink voor 'rugged'
Capaciteit
Capaciteit
Capaciteit
Capaciteit
Capaciteit
Laadsnelheid
Laadsnelheid
Laadsnelheid
Laadsnelheid
Laadsnelheid
Poorten
Poorten
Poorten
Poorten
Poorten
Oplaadsnelheid
Oplaadsnelheid
Oplaadsnelheid
Oplaadsnelheid
Oplaadsnelheid

Zoek je een smartphone voor bij je powerbank? Kijk dan naar onze koopadviezen voor de beste goedkope smartphones tot 350 euro, de beste smartphones met een onbeperkt budget en smartphones met de beste camera.

Samsung 20.000mAh Battery Pack

Veelzijdige powerbank met flinke capaciteit

€ 49,99 bij Samsung Webshop

Bekijk alle winkels (6)

€ 49,99 bij Samsung Webshop

Bekijk alle winkels (6)

Met de Samsung Battery Packs heb je een veelzijdige powerbank die al je apparaten kan opladen. Gebruik je de USB-C-uitgang, dan kun je snelladen met maximaal 25W. De capaciteit van deze powerbank bedraagt 20.000mAh, waarmee je je telefoon een keer of vijf of zes kunt opladen. Het opladen van de powerbank zou iets sneller mogen, maar verder hebben we niks te klagen. Mocht je graag draadloos laden, dan heeft Samsung ook een draadloze variant van de Battery Pack, die de helft van de capaciteit heeft. De prijs is ongeveer gelijk.

De adviezen van BestGetest komen onafhankelijk tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Belkin BoostCharge 20000mAh USB-C

Onze prijstip voor een goedkope powerbank

€ 39,99 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (7)

€ 39,99 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (7)

Belkin maakt een heleboel verschillende powerbanks, maar de BoostCharge 20000mAh USB-C is wat ons betreft een aanrader. Met een prijs van nog geen drie tientjes haal je een powerbank in huis die een flinke capaciteit heeft. Het opladen gaat wel erg langzaam, maar je moet ergens op inleveren. Een tweede minpuntje is bijna cosmetisch: in de naam zit USB-C, maar die poort kun je enkel voor het laden van de powerbank gebruiken. Natuurlijk kun je wel gewoon een USB-C-stekker voor je telefoon gebruiken, maar de stekker die je dan in je powerbank prikt, moet dan een gewone USB-A-stekker zijn.

 

Edge-4

Andere powerbanks die we goed vinden

Naast de twee bovenstaande powerbanks zijn er nog twee exemplaren die je kunt overwegen. Waarom? Dat lees je hieronder.

Sandberg Powerbank USB-C PD 100W 20000

Over-the-toppowerbank

€ 115,20 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (3)

€ 115,20 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (3)

Neem je alleen met topprestaties genoegen en ben je bereid daarvoor te betalen, dan kunnen we de Sandberg Powerbank USB-C PD 100W 20000 aanraden. Vooral als je van plan bent je laptop via een powerbank op te laden, uiteraard via USB-C, is deze powerbank krachtig genoeg om veeleisende laptops met een dikke 80W te laden. De powerbank heeft dezelfde capaciteit als de twee powerbanks hierboven, maar voor het extra vermogen betaal je wel behoorlijk.

Xtorm Rugged XR102

Een powerbank die tegen een stootje kan

€ 79,95 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (2)

€ 79,95 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (2)

Nog een pittig geprijsde powerbank, maar dan wel een die tegen een stootje kan, is de XR102 van Xtorm. De powerbank zit in een behuizing die met rubber is bekleed en heeft afsluitbare klepjes voor de poorten. Daarmee kan de powerbank redelijk tegen water, dus een buitje of wat spatwater mag geen probleem zijn. Ermee gaan diepzeeduiken, is wat teveel gevraagd, maar je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor een valpartij of een beetje water. Er zit ook nog een zaklampje op en je laadt je telefoon of zelfs je laptop er lekker snel mee op.

Galaxy-2

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Een powerbank is een soort draagbare batterij voor je smartphone, al kun je ze ook gebruiken voor een laptop of oordopjes. Wie wel eens een lege telefoon of andere gadget heeft gehad met nergens een stopcontact in zicht, doet er goed aan op de volgende trip een powerbank mee te nemen. Een telefoon kun je daarmee, afhankelijk van de capaciteit van de telefoonaccu en powerbank, een paar keer opladen, zodat je altijd foto's kunt blijven maken, je socials kunt vullen, menukaarten kan vertalen en concerten kunt opnemen. Eigenlijk is een powerbank voor iedereen die wel eens een gadget wil opladen geschikt, al is de ruggedvariant bijvoorbeeld weer meer geschikt voor mensen die bijvoorbeeld extreme sporten doen.

Alle geteste powerbanks Icons/Navigation/Arrow

Hoe hebben we getest? Icons/Navigation/Arrow

We hebben de populairste powerbanks uitgebreid getest, waarbij we gelet hebben op de totale capaciteit van de powerbanks en de vermogens die ze kunnen leveren. Hoe hoger de capaciteit, hoe vaker je je telefoon kunt laden en hoe hoger het vermogen, hoe sneller je je telefoon laadt. Ook beoordelen we de powerbanks op de hoeveelheid poorten en wat je met die poorten kunt.Ten slotte weegt ook de oplaadsnelheid van de powerbank zelf mee in ons oordeel: een lege powerbank wil je zo snel mogelijk weer kunnen opladen.

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Momenteel heeft BestGetest koopgidsen voor noise-cancelling koptelefoons, draadloze oortjes en televisies. We zijn hard bezig met het uitbreiden van onze koopadviezen!

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.