Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste slimme deurbellen van 2022

Blik op jouw deur

Smarthome en routers
Bestgetest deurbel

Onze favoriete slimme deurbel van 2022 is de Google Nest Doorbell. In samenwerking met onze collega's van Tweakers haalden we vier draadloze deurbellen met een accu grondig door de testbanken om te achterhalen wat nou de beste keuze is. Benieuwd naar alle resultaten? Lees dan vooral verder.

Laatst bijgewerkt 1 maand geleden

Goed om te weten: verkijk je bij het aanschaffen van een slimme deurbel niet op de aanschafprijs. Vaak zijn er abonnementen nodig die uiteindelijk soms flink prijzig zijn.

Vergelijk alle beste deurbellen

Productnaam
Google Nest Doorbell (batterij)
Productnaam
Arlo Video Doorbell Wire-Free Zwart
Productnaam
Ring Video Doorbell 4 Zwart/Zilver
Productnaam
Eufy Video Doorbell (Battery-Powered)
Bottomline
Goede beeldverhouding
Bottomline
Betaalbaar en compleet
Bottomline
Goed nachtbeeld en goed uit te breiden
Bottomline
Niet afhankelijk van de cloud, met prima bereik
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Actuele prijs

€ 173,00 bij Alternate.nl

Bekijk alle winkels (5)

€ 165,27 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (7)

€ 179,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (2)

€ 118,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (4)
Voordelen
Voordelen
 • Grote verticale beeldhoek
 • Hoge beeldkwaliteit
Voordelen
 • Detectiemogelijkheden
 • Ruime beeldhoek
Voordelen
 • Goed beeld bij nacht
 • Uitgebreide accessoirelijn
Voordelen
 • Lokale opslag
 • Hoge resolutie
Nadelen
Nadelen
 • Lage resolutie
 • Beetje speling na montage
Nadelen
 • Duur plusabonnement
Nadelen
 • Wifiverbinding moet goed zijn
 • Matige detaillering in het beeld
Nadelen
 • Videokwaliteit (details)
Detectiemogelijkheden
Detectiemogelijkheden
Detectiemogelijkheden
Detectiemogelijkheden
Detectiemogelijkheden
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Abonnementkosten
Abonnementkosten
Abonnementkosten
Abonnementkosten
Abonnementkosten
Aantal Megapixels
Aantal Megapixels
960x1280 - 1,23MP
Aantal Megapixels
1536x1536 - 2,36MP
Aantal Megapixels
1920x1080 - 2,07MP
Aantal Megapixels
2560x1920 - 4,92MP
Totale kosten na 3 jaar
Totale kosten na 3 jaar
€ 317,83
Totale kosten na 3 jaar
€ 222,67
Totale kosten na 3 jaar
€ 286,50
Totale kosten na 3 jaar
€ 258,69
Standaard abonnement opslagduur
Standaard abonnement opslagduur
30 dagen
Standaard abonnement opslagduur
30 dagen
Standaard abonnement opslagduur
30 dagen
Standaard abonnement opslagduur
30 dagen

Ben je op zoek naar heel ander type camera? Bekijk dan De beste actioncamera's van 2021. We hebben vier draadloze accu-deurbellen getest. Ben je op zoek naar een bedrade camera-deurbel? Bekijk deze op Tweakers.

Google Nest Doorbell

De beste keuze in slimme deurbellen

€ 173,00 bij Alternate.nl

Bekijk alle winkels (5)

€ 173,00 bij Alternate.nl

Bekijk alle winkels (5)

Google Nest heeft niet alleen een thermostaat, het bedrijf heeft ook een zeer goede deurbel. Wat ons betreft de beste deurbel. Hij werkt via het Google Home-platform dat je bijvoorbeeld ook gebruikt in combinatie met de Google Nest Mini, de kleine luidspreker met Google Assistent. Google Nest Doorbell werkt daarnaast met Home Assistant, Homey en SmartThings.

De batterijdeurbel Google Nest Doorbell is een van de beste keuzes als het gaat om privacy. Dat komt omdat de horizontale kijkhoek van de 1,23 megapixelcamera wat kleiner is, waardoor je niet zozeer filmt wat er om je deur heen gebeurt, maar wel in volle glorie wie er recht voor je deur staat: van top tot teen. Nest Doorbell biedt goed beeld, maar soms lijkt het wat kunstmatig in scherpte. Wel is de resolutie van de camerasensor wat aan de lage kant. 

Hoewel de deurbel werkt met Google Home, is er wel een abonnement nodig als je de beelden wil terugkijken. Na drie jaar ben je er 317,83 euro aan kwijt en dat maakt Google Nest Doorbell een vrij dure oplossing. Beelden blijven wel vrij lang opgeslagen, namelijk 60 dagen. Tegelijkertijd heeft Nest wel iets wat anderen niet hebben: het is in staat om gezichten te herkennen. Dat is erg handig, want zo krijg je niet allemaal meldingen op je telefoon wanneer je zelf voor de deur staat.

Lees hier alles over de Google Nest Doorbell Icons/Navigation/Arrow

De deurbel moet af en toe worden opgeladen en dat doe je met een oplader die wordt meegeleverd. Althans: de draad is inclusief, je zal zelf moeten zorgen voor een blokje om die draad in het stopcontact te pluggen. Sowieso is Nest wat summier in zijn extra’s: er bestaan niet eens officiële frontjes voor, waardoor je het uiterlijk van de deurbel niet zomaar kan wijzigen. 

Komt er trouwens een kwaadwillende aan de deur en rommelt hij of zij met de deurbel, dan heb je aan Nest een slechte. Je kunt de camera verwijderen zonder in beeld te komen en het filmen en opnemen stopt meteen zodra de gadget losraakt. Dat geldt niet voor de andere deurbellen in dit artikel: hierin is Nest helaas dus wel diefstalgevoelig. Wel krijg je van Nest een nieuwe deurbel wanneer je aangifte doet.

De adviezen van BestGetest komen onafhankelijk tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Arlo Video Doorbell

De beste budgetkeuze

€ 165,27 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (7)

€ 165,27 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (7)

Arlo Video Doorbell is een keuze als je echt voor veiligheid wil gaan. Er zit namelijk goede detectie op, waardoor je wordt gealarmeerd als er iemand voor de deur staat. Je kunt zelfs een bericht vooraf inspreken dat mensen te horen krijgen die voor je deur verschijnen, wat een vrij unieke optie is in de wereld van videodeurbellen (al heeft Ring dat ook). Om het nog duidelijker te maken dat deze deurbel goed inzetbaar is tegen inbrekers zit er ook nog een ingebouwde sirene is, mocht je ongenode gasten willen afschrikken. 

Wil je juist veel zien om je deur heen, dan is de Arlo Video Doorbell een geweldige oplossing. De 2,36 megapixelcamera heeft een grote beeldhoek van 180 graden en kan dus vrij breed kijken, al zijn er wel kleinere details die minder goed worden vastgelegd. De bezoeker is in ieder geval van top tot teen in beeld. Ook is het afhankelijk van waar je deur zich ten opzichte van de zon bevindt of deze camera een goede oplossing is, want hij is wat lichtgevoelig. De videobeelden zijn volgens Arlo HD met HDR, wat zou betekenen dat ze van hoge kwaliteit zijn: in de praktijk vinden we dat tegenvallen. De beelden zijn goed, maar niet fantastisch

Lees hier alles over de Arlo Video Doorbell Icons/Navigation/Arrow

Het grote voordeel van de Arlo Video Doorbell is dat er een optie is om een SmartHub toe te voegen waarop je de beelden lokaal kunt opslaan. Wil je beelden online opslaan, dan heb je een abonnement nodig en dat is vrij duur. Uiteindelijk ben je er na drie jaar 222,67 euro aan kwijt. Ook bij deze camera blijven beelden in de cloud 60 dagen bewaard. Deze slimme deurbel werkt met de volgende smarthomeplatformen: Google Home, Amazon Alexa, Home Assistant, SmartThings, HomeKit en IFTTT. Apple-fans kunnen gebruik maken van Homekit.

De accuduur is verrassend lang: je kunt wel een half jaar (!) vooruit op één keer laden, aldus Arlo. Toch is dat moeilijk te zeggen: hangt de deurbel op een rustige plek waar eens in de zoveel tijd iemand langskomt, dan zou dat kunnen. Zit hij aan een drukke weg waar toch vrij regelmatig iets wordt gezien, dan gaat de batterijduur veel sneller achteruit.

Andere slimme deurbellen die we goed vinden

Ring Video Doorbell 4

De beste alternatieve keuze

€ 179,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (2)

€ 179,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (2)

De Ring Video Doorbell 4 biedt ook een breed beeld, zodat je veel ziet van wat er allemaal om je deur heen gebeurt. De beeldkwaliteit varieert echter, waardoor je nooit zeker kunt zijn dat de opname ook duidelijk zichtbaar is. Sowieso zijn de details soms ver te zoeken, maar dat maakt deze slimme deurbel goed door excellent te presteren in het donker. Bovendien is deze camera in staat om vast wat beelden te schieten voordat er iets plaatsvond, waardoor je extra context hebt bij wat er om je deurbel gebeurt. 

Het assortiment aan accessoires voor deze deurbel is groot, waardoor je veel mogelijkheden hebt om een uitgebreidere camerabeveiligingsopstelling te maken. Ook kun je bijvoorbeeld een Chime toevoegen, zodat je de deurbel ook zonder je smartphone in de buurt kunt horen als je je bijvoorbeeld op zolder bevindt. Het is zelfs meteen een wifi-extender voor je deurbel. Daarnaast kun je het uiterlijk van de Ring-deurbel aanpassen, waardoor je hem in andere kleuren kunt maken met frontpanelen.

Ring Video Doorbell 4 werkt met een abonnement via Ring en dat alles kost je na drie jaar 286,50 euro. Beelden blijven 60 dagen lang opgeslagen. Ook is het goed om te weten dat Ring niet heel stevig in zijn schoenen staat wat betreft het wifibereik: dat is vrij zwak, zeker vergeleken met de andere camera’s. Dat wil zeggen dat hij sneller dan de rest zijn signaal verliest en dan krijg je dus niet mee wie er voor de deur staat.

Ring Video Doorbell 4 werkt met de smarthomeplatformen Amazon Alexa, Home Assistant, Homey, SmartThings en IFTTT.

Waar je op moet letten bij aanschaf van een slimme deurbel Icons/Navigation/Arrow

Een slimme deurbel is over het algemeen vrij makkelijk te installeren. Er zijn varianten die gebruikmaken van het kijkgaatje van je deur, maar de meeste varianten bevestig je op je deur of op de plek waar je deurbel eerder al zat. Je bent echter wel aan enkele regels gebonden bij het gebruiken van een slimme camera. Je moet namelijk zorgen dat je alleen je eigen bezittingen filmt met als doel om je eigendommen te beschermen. Let ook op dat je deurbel niet constant filmt als ook de openbare weg te zien is: je kunt vaak instellen dat er alleen wordt gefilmd bij bewegingsdetectie voor je deur of zelfs pas bij aanbellen. 

Ook hoor je bezoekers op de hoogte te stellen dat ze gefilmd worden, dat bijvoorbeeld vaak duidelijk wordt door meegeleverde stickers bij de slimme deurbel. Qua opslag van beelden is in principe 4 weken volgens de AVG het beste, maar er is geen specifieke bewaartermijn voor videobeelden bekend: je kunt ze het beste zo snel mogelijk verwijderen. Echter voldoen de cloudabonnementen van de deurbellen altijd aan de AVG.

Onze research

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Alhoewel een slimme deurbel een groot verschil is in vergelijking met een klassieke deurbel, is het installeren vaak vrij makkelijk voor elkaar. Er is bovendien veel in te stellen, waardoor je bijvoorbeeld alleen een melding krijgt als iemand voor de deur staat en aanbelt, of alleen al als de camera iemand spot.

Een slimme deurbel is zeer geschikt voor mensen die bijvoorbeeld graag de pakjesbezorger willen helpen met aanwijzingen wat te doen met het pakket, of voor mensen die zonder te hoeven opstaan willen zien wie er voor de deur staat. Of, het is immers nog steeds een camera, voor mensen die in en om het huis graag in de gaten houden in verband met inbraak en veiligheid.

Lees je wel eerst goed in over de kosten, want waar de camera's niet allemaal prijzig zijn, zijn sommige abonnementen dat wel. Zeker op de lange termijn.

Alle geteste slimme deurbellen Icons/Navigation/Arrow

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

We beoordelen bij het testen van deze slimme deurbellen het gemak waarmee het apparaat kan worden geïnstalleerd, naast het gebruiksgemak. We kijken welke sterke en zwakke punten er op te merken zijn aan de slimme deurbellen, nadat we de apparaten uitvoerig testen op onder andere het gebied van de reactietijd, de verbindingskwaliteit van de deurbel en de beeldkwaliteit van de camera. Ook maken we gebruik van verschillende lichtomstandigheden om te testen of de beeldkwaliteit behouden blijft onder andere omstandigheden.

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.