Overslaan en naar de inhoud gaan

De beste smartphone-camera's van 2022

De beste broekzakcamera's

Smartphones
Smartphone camera's

Ons favoriete toestel is de Samsung Galaxy S22 Ultra. Dat komt omdat het toestel alle aspecten van fotografie gewoon goed doet. Hij schiet geweldige foto’s overdag en ‘s nachts,  doet panorama’s, macro-foto’s en portretten fantastisch. Vandaar dat we ‘m benoemen tot onze bestgeteste keuze. 

Laatst bijgewerkt 2 weken geleden

Check hier alle geteste smartphones

Productnaam
Samsung Galaxy S22 Ultra
Productnaam
iPhone 13 Pro
Productnaam
Samsung Galaxy S21 FE
Productnaam
Google Pixel 6 Pro
Productnaam
Google Pixel 6a
Bottomline
Onze favoriete Android-smartphone
Bottomline
Onze favoriete iOS-smartphone
Bottomline
De beste smartphonecamera van de vorige generatie
Bottomline
Minder betalen voor mooi fotowerk
Bottomline
Paradepaardje in fotografiesoftware
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Predicaat
Actuele prijs

€ 1.349,00 bij Coolblue.nl

€ 1.139,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (6)

€ 549,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (7)

€ 761,00 bij Mobiel.nl

Bekijk alle winkels (7)

€ 437,00 bij Mobiel.nl

Bekijk alle winkels (5)
Voordelen
Voordelen
 • Uitgebreid camerasysteem
 • Zeer goed scherm
 • 5 jaar softwareupdates
 • Geïntegreerde stylus
Voordelen
 • Camera werkt snel en betrouwbaar
 • Zeer goede videokwaliteit
 • Uitgebreide mogelijkheden voor nabewerking dankzij ProRAW en ProRes-formaten
Voordelen
 • Water- en stofdicht
 • Goede camera
 • 5 jaar lange softwareondersteuning
 • Krachtige multitasker
Voordelen
 • Goedkoper dan andere high-end cameratelefoons
 • Fraaie, goed belichte opnamen zowel overdag als 's nachts
 • Zeer goede zoomfunctie
Voordelen
 • Zelfde krachtige processor als in zijn grote broer, de Pixel 6
 • Goede prijs-specificatieverhouding
 • Schone en vloeiende Android-ervaring
 • Goede camera's
Nadelen
Nadelen
 • Opladen duurt vrij lang
 • Geen lader meegeleverd
Nadelen
 • Heeft wat moeite met fijne details en tegenlicht
 • Kan niet zover inzoomen
 • Frontcamera is niet uitmuntend
Nadelen
 • Voelt niet luxe aan
 • Geen lader bijgeleverd
Nadelen
 • Ultragroothoekcamera laat te wensen over
 • Geen macrofunctie
Nadelen
 • Geen hoofdtelefoon-aansluiting
 • Traag laden
 • Slecht verkrijgbaar in de benelux
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Beeldkwaliteit
Processor
Processor
Processor
Processor
Processor
Processor
Software
Software
Software
Software
Software
Software
Accuduur
Accuduur
Accuduur
Accuduur
Accuduur
Accuduur
Camera's
Camera's
Camera's
Camera's
Camera's
Camera's
Grootte
Grootte
6,8 inch
Grootte
6,1 inch
Grootte
6,4 inch
Grootte
6,7 inch
Grootte
Oled
Schermtype
Schermtype
Amoled
Schermtype
Oled
Schermtype
Amoled
Schermtype
Amoled
Schermtype
6,1 inch

We hebben in deze test gekeken naar goede smartphones met een uitmuntende camera. Is fotografie van minder groot belang voor jou, dan raden we je aan ook te kijken naar onze adviezen voor de beste goedkope smartphones tot 350 euro de beste smartphones tot 500 euro en de beste smartphones met een onbeperkt budget.

Samsung Galaxy S22 Ultra

De beste smartphone-camera

€ 1.349,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (12)

€ 1.349,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (12)

Ons oordeel

De camera’s van de gloednieuwe Galaxy S22 Ultra zijn een uitblinker. Niet alleen doordat de vier lenzen mooi zijn weggewerkt in de behuizing maar ze presteren ook erg goed. De hoofdcamera is 108 megapixel voor gewone foto’s, gecombineerd met onder andere de ultragroothoekcamera van 12 megapixel, waarmee je heel brede foto’s kunt schieten en van heel dichtbij toch grote gebouwen op de foto kunt kieken.

Daarnaast is er ook nog een telelens van 10 megapixel voor 3 keer zoomen aanwezig, wat handig is als je dichtbij een bloem staat en zijn stamper haarscherp op de foto wil zetten. Met de telelens van 10 megapixel voor 10 keer zoomen kun je iets wat heel ver weg staat (zoals een tekst) toch lezen. Dat laatste is speciaal en zien we niet bij andere smartphones. De hoofdcamera is zelfs voorzien van een speciaal glas waarbij lensreflecties worden voorkomen.

De camera is heel veelzijdig: hij kan goed zoomen en goede nachtfoto’s maken. Wat daarbij helpt is dat Samsung de software heeft verbeterd waardoor foto’s nog beter en sneller worden verwerkt. Dat zie je bijvoorbeeld aan de nachtfoto’s en -video’s, die veel minder ruis bevatten. De kunstmatige intelligentie helpt portretfoto’s te verbeteren: die kan namelijk goed het verschil tussen de achtergrond en de persoon herkennen en groter maken. Dat maakt een portretfoto beter, omdat je onderwerp eruit springt. Wil je meer controle uitoefenen op je foto’s, dan kun je de Expert RAW-app downloaden. Dit is een aparte app van Samsung waarmee je zelf de ISO-waarde, belichting en sluitertijd kunt aanpassen.

Lees hier alles over de Samsung Galaxy S22 Ultra Icons/Navigation/Arrow

Waarom we je dit product aanraden

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft een strak design en ligt prettig in de hand. De achterzijde is net als de voorzijde voorzien van Gorilla Glass Victus+, wat enorm stevig glas is. Enerzijds helpt dit scherven of breuken voorkomen wanneer je de telefoon op de grond laat vallen, anderzijds geeft het een luxueuze uitstraling. Bovendien is het toestel water- en stofdicht. S22 Ultra onderscheidt zich van eerdere Samsung Galaxy-smartphones door de geïntegreerde stylus.

Deze stylus, de S-Pen, maakt het onder andere mogelijk om delen van afbeeldingen slim te selecteren en makkelijker notities te maken alsof je een pen vasthoudt. Je gebruikt die op het 6,8 inch scherm van het toestel, dat enorm helder is en daardoor goed kan worden gebruikt als er veel zonlicht is. Het is één van de beste schermen die we tot nu toe zagen.

Vergeleken met zijn voorganger S21 Ultra is dit toestel qua processor niet heel verschillend, maar je kunt er alsnog goed op multitasken of gamen. Wel blijft Samsung wat behoudend als het gaat om opladen: de accuduur valt met 13 uur wat tegen, het opladen duurt relatief lang en er zit geen lader bij de telefoon geleverd, waardoor de kans groot is dat je er een lader voor gebruikt die je al had en die mogelijk minder compatibel is met dit toestel van Samsung. 

De adviezen van BestGetest komen onafhankelijk tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Apple iPhone 13 Pro

Geweldige camera voor een extreme prijs

€ 1.139,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (6)

€ 1.139,00 bij Coolblue.nl

Bekijk alle winkels (6)

Ons oordeel

Van alle nieuwe iPhones zijn we het meest onder de indruk van de iPhone 13 Pro. Het oledscherm is uitmuntend, het toestel is snel, stevig en de software werkt erg goed. De camera’s bieden goede kwaliteit. We doelen dan vooral op de snelheid, consistentie en videokwaliteit, want de selfiecamera en de telecamera (waarmee je kunt zoomen) zijn wat meer standaard. De iPhone 13 Pro is herkenbaar aan zijn rechte zijkanten in plaats van ronde hoeken en is daarnaast veel kleiner dan de andere smartphones die we aanraden. Zeker als je een relatief kleine smartphone zoekt met een goede camera, dan is de iPhone 13 Pro een aanrader. Wil je liever een smartphone met een langere accuduur, dan is de iPhone 13 Pro Max een betere keuze. Er zijn op beide toestellen fotomogelijkheden te vinden die we niet op andere toestellen in deze vorm zien.

Bij alle iPhone 13-toestellen is de camera de belangrijkste verbetering. De iPhone 13 en de 13 Mini hebben dezelfde camera’s en de iPhone 13 Pro en de 13 Pro Max delen hun camera’s. We zijn blij dat Apple je niet meer verplicht om ook het grootste toestel te kopen als je de beste camera’s wil: de iPhone 13 Pro is daarom (en door zijn handzame model) onze aanrader. De camera’s aan de achterzijde hebben een grotere sensor ten opzichte van de iPhone 12-voorgangers en dat heeft een positief effect op de lichtval en dus ook de kwaliteit van de foto’s. De telecamera kan 3x vergroten ten opzichte van 2,5x of 2x bij de iPhone 12 Pro Max en de iPhone 12 Pro, maar is wel iets minder lichtgevoelig. 

Lees hier alles over de iPhone 13 Pro Icons/Navigation/Arrow

Het camerasysteem van de iPhone 13 Pro blinkt uit als het gaat om consistentie, snelheid en de videokwaliteit. Het toestel gaat zelden de mist in door een foto te produceren met een compleet verkeerde witbalans of overmatige ruis. De camera opent razendsnel en er is weinig sluitervertraging, ook bij het berekenen van effecten zoals het portret-effect. Video's zien er professioneel uit door de uitmuntende beeldkwaliteit, met zeer weinig ruis en een mooie belichting. Sommige andere toestellen bieden wel meer opties voor beeldstabilisatie.

Lidarscanner

Ook komt er een welkome toevoeging in de vorm van autofocus op de ultragroothoekcamera, waarmee je nu ook macrofoto’s kunt maken waarbij je bijvoorbeeld zelfs het stuifmeel in een bloem haarscherp op de foto kunt zetten. Ook zijn we onder de indruk van de lidarscanner, want hiermee kan er diepte worden gecreëerd in een foto. Zo kun je in het donker alsnog focussen en kun je met behulp van apps als Polycam zelfs complete 3D-modellen van je woonkamer maken. 

Apple laat je foto's opslaan in het ProRAW-bestandsformaat en voor video's is er ProRes, dat hetzelfde beoogt. Opslaan in deze formaten kost enorm veel ruimte, maar geeft je veel meer mogelijkheden in de nabewerking. Veel andere telefoons geven je daarvoor niet zulke uitgebreide opties, ook al kun je bij het maken van de foto soms wel meer instellen.

Minder ruis

Hoewel de iPhone 13 Pro een aanrader is, is deze smartphone niet perfect. Er is bijvoorbeeld minder ruis in de foto’s, maar ook minder detail dan in de foto’s van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S21 Ultra. Ook bij tegenlicht is de Samsung beter in het goed belichten van het onderwerp van je foto. Ook de vergroting valt tegen. De telecamera van de iPhone 13 Pro vergroot 3x, wat weliswaar beter is dan bij eerdere iPhones, maar alsnog niet heel indrukwekkend. De S21 Ultra kan liefst 10x inzoomen zonder enorm kwaliteitsverlies. Ook missen we op de iPhone speelse manieren om de camera te gebruiken: er zijn weinig grappige extra functies vergeleken bij andere merken.

Phones

Andere smartphones-camera's die we goed vinden

Naast de Samsung Galaxy S22 Ultra en de Apple iPhone 13 Pro zijn er twee andere smartphones met goede camera's van Samsung en Google die we aanbevelen. Zo is de Samsung Galaxy S21 FE een voordelig alternatief.

Samsung Galaxy S21 FE

De beste smartphone-camera van de vorige generatie

€ 549,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (7)

€ 549,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (7)

Ben je op zoek naar een telefoon die goede foto’s maakt, maar past een high end telefoon zoals de andere smartphones in dit artikel niet in je budget? Dan is de Samsung Galaxy S21 FE een goede keuze. De prijs-kwaliteitverhouding is helemaal in orde, waardoor we hem al noemde in het artikel met de beste telefoons van 2022. Waar deze smartphone echter ook in uitblinkt, is fotografie. 

Er zitten drie camera’s aan de achterzijde waarmee je goede gewone foto’s kunt maken dankzij de 12 megapixel hoofdcamera, maar ook goede ingezoomde foto’s kunt schieten met de 8 megapixel-telecamera. De derde en laatste camera aan de achterzijde is een 12 megapixel ultragroothoekcamera waarmee je brede foto’s maakt. Zo kun je bijvoorbeeld de Eiffeltoren in zijn geheel fotograferen op een veel kortere afstand dan je normaal nodig hebt. Ook erg handig voor mooie foto’s van bijvoorbeeld je interieur. 

Wat deze telefoon qua camera’s mist, dat is een camera om macrofoto’s mee te maken. Dit zijn foto’s waarbij je juist heel dicht op je onderwerp bent en in extreem detail kunt vastleggen wat er te zien is. Je kunt objecten wel van heel dichtbij fotograferen, maar je zal merken dat deze smartphone er meer moeite mee heeft om het haarscherp te krijgen, al heeft dat ook alles te maken met hoe ver je van je onderwerp af bent.

Google Pixel 6 Pro

Minder betalen voor mooi fotowerk

€ 761,00 bij Mobiel.nl

Bekijk alle winkels (7)

€ 761,00 bij Mobiel.nl

Bekijk alle winkels (7)

Ons oordeel

De Google Pixel 6 Pro is een telefoon met daarop de meest zuivere versie van Android, wat het heel overzichtelijk maakt. Bovendien komt deze telefoon goed beslagen ten ijs waar het gaat om de camera’s. Je vindt drie camera’s op de Pixel-telefoon en deze krijgen goede ondersteuning van de software van Google, die foto’s nadat ze zijn geschoten nog meer verbetert. De ultragroothoekcamera had beter gekund, want de beeldhoek is niet zo heel groot. Je kunt er dus niet zoveel mee vastleggen als gebruikelijk voor deze camera. Ook zit er geen autofocus op, waardoor de Pixel 6 Pro geen goede macrofoto's kan maken, zoals de iPhone 13 Pro en Samsung Galaxy S21 Ultra. 

Pixel-telefoons onderscheiden zich al jaren door hun camera’s en je foto’s hebben dan ook een levendige, frisse, maar ook natuurlijke kleurweergave en heldere nachtfoto’s waarop vaak meer te zien is dan met het blote oog. De zoom is zelfs op 10x vergroot indrukwekkend. Deze telefoon heeft waarschijnlijk de beste zoomfunctie van alle smartphones van dit moment, want de kwaliteit blijft veel beter op peil als je 9x of 4x wil inzoomen dan bij de Galaxy S21 Ultra. Deze high-end smartphone kost aanzienlijk minder dan de concurrentie, terwijl je er toch fantastische foto’s en video’s mee kunt maken. Vandaar dat wij hem aanraden als prijstip. Daarbij benadrukken we dat je hem het beste in Duitsland kunt aanschaffen, waar de prijs aanzienlijk lager ligt dan in Nederland

Google Pixel 6a

Paradepaardje in fotografiesoftware

€ 437,00 bij Mobiel.nl

Bekijk alle winkels (5)

€ 437,00 bij Mobiel.nl

Bekijk alle winkels (5)

Waar veel andere telefoons in dit artikel vooral hoge ogen gooien omdat ze goede lenzen en camera’s hebben, is het bij Google Pixel 6a vooral de software die ervoor zorgt dat je foto’s en video’s goed uit de verf komen. Dit toestel heeft aan de achterzijde een primaire camera van 12,2 megapixel, gecombineerd met een ultragroothoeklens van 12 megapixel. Aan de voorzijde vind je tot slot nog een 8-megapixelselfiecamera. 

Grote sensoren, daar heeft Google lak aan. Het kunnen wat het techbedrijf betreft ook sensoren van een kleiner formaat zijn: dat lost de software wel op. Dat is ook te zien. Als je een foto schiet in het donker, dan is er alsnog veel detail te zien, al komt er op de Pixel 6a wel wat ruis bij kijken. Vooral op een stralende dag met veel licht komen de fotografiemogelijkheden van de Pixel 6a goed tot hun recht. De hdr-functie van het toestel zorgt verder voor goede foto’s zonder storende ruis, wazige delen of overdreven kleuren. Wel merk je dat wanneer details in de foto klein worden, de Pixel 6a ze wel eens mist.

Naast zijn fotografiemogelijkheden is de Pixel 6a een compleet toestel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het scherm is goed en laat kleuren levendig zien en de batterijduur is ondanks de vrij kleine batterij helemaal niet slecht. Je kunt meer dan 12 uur browsen voordat het toestel uit gaat. Omdat Google de puurste vorm van Android levert, staat de telefoon ook niet vol met apps waar je niet op zit te wachten. De menu’s zijn clean en duidelijk en dat werkt soepel. Het toestel is goed in gebruik van de binnenkant, maar ook van de buitenkant. Dit toestel kan namelijk erg goed tegen water en stof. Mocht je graag avontuurlijkere foto’s maken, dan hoef je niet al te bang te zijn dat je smartphone hierbij sneuvelt.

 

Onze research

We halen alle geteste smartphones in deze categorie door onze teststraat met allerlei technische snufjes om feitelijk en meetbaar de voor- en nadelen van elke smartphone te achterhalen. Denk aan piekhelderheidtest, accuduur bij verschillende vormen van gebruik, de oplaadtijd en de snelheid van het apparaat. Tegelijkertijd zijn sommige voor- en nadelen van smartphones ook subjectief, zoals het besturingssysteem en het design. Dit maken we altijd duidelijk in onze koopgidsen. Omdat het vooral om de camera gaat in deze test hebben we onze testlab-collega's in kwestie feitelijk op straat gezet.

Ja, letterlijk, want om de camera's te testen moeten er gewoon heel veel foto's geschoten worden. Zo hebben we bij de exemplaren in deze test tientallen foto's geschoten in allerlei verschillende omstandigheden. Denk aan het fotograferen 's nachts, in de avond- of ochtendzon en noem het maar op. Ben je geïnteresseerd in al die vergelijkende foto's? Klik dan hier.

Onze tests worden uitgevoerd in samenwerking met het testlab van Tweakers. In de onderstaande video legt Friso Weijers, smartphone-expert bij Tweakers, uit hoe het testlab te werk gaat.

Toestemming nodig voor bekijken van YouTube

Op deze plek staat externe inhoud die van YouTube afkomstig is. Het tonen van deze inhoud kan ertoe leiden dat YouTube cookies op jouw computer of ander apparaat zet. Hiervoor moet je eerst expliciet toestemming geven.

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

We hebben deze lijst samengesteld om mensen te helpen die echt uitmuntende foto's, video's en portretten willen schieten. Of dat nou is van dat ene gerecht in je favoriete restaurant of een goed portret van jouw gezin. Ben je dus echt op zoek naar een telefoon dat uitblinkt in het schieten van plaatjes, dan ben je aan het juiste adres.

Andere geteste smartphones Icons/Navigation/Arrow

Motorola Moto G31

TCL 30 E

TCL 30

OPPO A53s

Motorola Moto G51

Poco M3 Pro

Samsung Galaxy A12

Nokia G21

OPPO A16

OPPO A54s

Xiaomi Redmi Note 10 5G

Samsung Galaxy A13 4G

Motorola Moto e40

Motorola Moto G60

Samsung Galaxy A03

Samsung Galaxy A22 5G

Samsung Galaxy A03s

Motorola Moto e20

Nokia G20

Motorola Moto G20

Xiaomi Poco F3

Samsung Galaxy A52s 5G

Samsung Galaxy A52

Realme GT Neo 2

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Samsung Galaxy A33

Poco X4 Pro 5G

Redmi Note 11 Pro 5G

Redmi Note 11S

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Redmi Note 11

Motorola Moto G41

OPPO A94 5G

OPPO Find X3 Lite

Realme GT Master Edition

Nokia X20

Motorola Moto G71

OnePlus Nord CE 2 5G

Samsung Galaxy M22

OPPO Reno4 5G

Xiaomi Mi 10T Lite

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

OPPO A74 5G

Xiaomi Poco X3 Pro

Poco M4 Pro 5G

TCL 20 5G

Samsung Galaxy A32 5G

OPPO A73 5G

Motorola Edge 20

Motorola Edge 20 Lite

OPPO Reno4 Z 5G

Xiaomi Redmi 9T

OnePlus Nord N10 5G

Motorola Defy (2021)

Motorola Moto G30

Realme GT Neo 2

Samsung Galaxy S20 FE 5G

OPPO Find X3 Neo

Xiaomi 11T

Xiaomi 11T Pro

Apple iPhone SE (2020)

OPPO Reno6 5G

Realme GT

OnePlus Nord 2 5G

OnePlus Nord CE 2

OPPO Find X5 Lite

Realme 9 Pro +

Sony Xperia 10 III

Motorola moto g100

Motorola Edge 20

Motorola Edge 20 Pro

Nokia XR20

Motorola Moto G200

ZTE Axon 30

ZTE Axon 20 5G

Samsung Galaxy S21+

Samsung Galaxy S21 - 120Hz

Google Pixel 6

Xiaomi 12X

OnePlus 9 Pro

Samsung Galaxy S21 FE

Nubia RedMagic 6S Pro

OnePlus 9

OPPO Reno6 Pro

Xiaomi Mi 11

Nubia Redmagic 7

Realme GT2 Pro

ZTE Axon 30 Ultra

Motorola Edge 30 Pro

Apple iPhone 12 Mini

Apple iPhone 12

Apple iPhone SE (2022)

Fairphone 4

Nubia RedMagic 5S

Cat S62 Pro

ASUS Zenfone 8

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22+

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm buitenkant

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 120Hz/1440p

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy Z Flip3

Samsung Galaxy Z Fold 3 - scherm binnenkant

Apple iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro

OPPO Find X3 Pro

Xiaomi 12 Pro

Google Pixel 6 Pro

Xiaomi 12

Samsung Galaxy Z Fold2 5G - scherm buiten

ASUS ROG Phone 5s

Huawei P40 Pro+

OPPO Find X5 Pro

OPPO Find X5

Apple iPhone 12 Pro Max

Apple iPhone 13 mini

OnePlus 10 Pro

Huawei P50 Pro

Apple iPhone 13

Apple iPhone 12 Pro

Samsung Galaxy Z Fold2 5G - scherm binnen

Nubia Redmagic 7 Pro

Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 5 III

Apple iPhone 12

Sony Xperia Pro-I

Planet Cosmo Communicator

 

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

Om deze zes smartphonecamera’s op de proef te stellen, heeft ons testlab diverse praktijkfoto’s gemaakt overdag en ‘s nachts, die qua perspectief zoveel mogelijk vergelijkbaar zijn. 

We beoordelen de foto’s op verschillende aspecten zoals kleurweergave, dynamisch bereik, detailweergave en ruis. Naast foto’s met de primaire camera hebben we uiteraard ook de andere lenzen uitgeprobeerd, zoals de ultragroothoeklens of de zoomlens.

Daarnaast kijken we naar verschillende extra standen als portret, panorama en macro, beoordelen we de kwaliteit van selfies en hebben we video’s geschoten middels het genoemde videoframe. Uiteraard hebben we gedurende de test ook gelet op de snelheid en het gebruiksgemak van de verschillende camera-apps.

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Momenteel heeft BestGetest koopgidsen voor noise-cancelling koptelefoons, draadloze oortjes en televisies. We zijn hard bezig met het uitbreiden van onze koopadviezen!

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.