Overslaan en naar de inhoud gaan
De beste smartwatches

De beste smartwatches van 2021

Op zoek naar de beste smartwatch die je momenteel kan kopen? Kies dan - als je een iPhone hebt - voor de Apple Watch Series 6. Tot die conclusie zijn we gekomen na uitgebreid testen met negen smartwatch-modellen in ons professionele testlab in Amsterdam.

We keken naar de functies, de accuduur, de toegevoegde waarde van het hebben van zo'n smartwatch en natuurlijk naar het uiterlijk van de slimme horloges. Een horloge blijft ten slotte een eyecatcher op je arm. Wil je weten welke de beste zijn? Lees dan vooral verder.

Vroeger, en daarmee bedoelen we 2012, kocht je een smartwatch als verlengstuk voor je smartphone. Tegenwoordig is het een product met een eigen identiteit en dat zien we terug in onze tests. Zo ligt er een grote focus op het gezondheidsaspect van de slimme horloges. Ook die hebben we uitgebreid testen, door met name veel te lopen en te fietsen. 

Onze favoriete smartwatches

Onze favoriet is de Apple Watch Series 6, met als forse kanttekening dat je wel in het bezit moet zijn van een iPhone. Zonder werkt het excellente horloge namelijk niet. Wel zijn we onder de indruk van de bouwkwaliteit, de functies en de stemassistent. Wat ons betreft het voorbeeld van hoe een moderne smartwatch moet werken. We verkiezen het apparaat daarom tot BestGetest.

Voor alle mensen zonder iPhone kiezen we de Samsung Galaxy Watch 3. Deze fraaie smartwatch kiest voor een traditionele look - dat van een rond horloge - en heeft een fijne bediening, tal van functies en uitstekende gps-registratie. Een terechte aanrader voor onze alternatieve keuze.

De adviezen van BestGetest komen onafhankelijk tot stand in samenwerking met het testlab van Tweakers. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

De Apple Watch Series 6 (44mm) Blauw werd door 432 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 5 sterren.

"Voor iPhone gebruikers die een smart watch willen, is dit de juiste keuze. Werkt heel logisch en intuïtief. Gekocht als hebbeding maar heeft echt meerwaarde; ik gebruik mijn telefoon nu veel minder (minder geneigd om de telefoon op te pakken bij ieder berichtje en het weer zie je ook gewoon op je horloge). Net als veel Apple producten aan de prijs, maar wel kwaliteit. De batterijduur viel de eerste dagen tegen, maar nu het gebruik eenmaal genormaliseerd is doe je er makkelijk een dag mee (soms meer dan 50% over eind van de dag), dus dat is goed te doen. Coolblue kon veel eerder leveren dan Apple zelf (weken eerder...) dus hier gekocht. Netjes de volgende dag in huis."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in mei 2021 via Coolblue

"Ik ben overgestapt van de Series 3 naar een Series 6 en hier ben ik echt blij mee. Hij is veel sneller, heeft een always on display en het scherm is veel brighter als bij zijn voorgangers. Helaas is het design wel hetzelfde gebleven als bij zijn voorganger en dit is jammer want ik had liever een nieuw design gezien. De nieuwe functie om je bloedzuurstof te meten werkt niet super goed, je krijgt vaak een melding dat de meting is mislukt. Ik had toch verwacht dat dit net zo goed zou werken als bij de hartslagmeter die wel in 1x je hartslag goed weet te meten, maar verder vind ik het een tophorloge. Ook de nieuwe blauwe kleur ziet er heel mooi uit.  "

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in mei 2021 via Coolblue

"Deze smartwatch voldoet aan alle technische verwachtingen"

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in mei 2021 via Coolblue

"Super fijne watch. Echt een verlengstuk van de Iphone en je hebt je telefoon niet meer nodig tijdens het sporten."

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in mei 2021 via Coolblue

Lees alle reviews op Coolblue

De Apple Watch Series 6 is wat ons betreft hét voorbeeld van hoe een slim horloge moet werken. De functies op het slimme horloge zijn ontzettend uitgebreid, waardoor het toestel op elke pols wel een plekje heeft. Daarnaast is het uiterlijk van de Apple Watch prachtig en is de bouwkwaliteit niks minder dan goed.

Het fraaie, langwerpige always-on (het scherm staat altijd aan, ook als je pols niet naar je gezicht gedraaid is) oledbeeldscherm is prachtig en de overzichtelijke menu-interface is onverslaanbaar. De grote drukknop aan de zijkant van het apparaat, de zogenaamde digital crown, werkt feilloos. 

Ook zijn er de goede integratie van stemassistent Siri, het grote en kwalitatieve app-aanbod, en kleinere zaken als afwerking van de behuizing en de fijne haptische feedback die het horloge geeft. Daarmee voelt de Series 6 in combinatie met het gebruikte WatchOS 7-besturingssysteem aan als een product dat echt af is.

Wel is er een grote maar, je moet namelijk een iPhone hebben om de smartwatch te gebruiken. Dat is nogal een tegenargument voor het horloge, net als de teleurstellende accuduur, maar de algemene kwaliteit van het horloge zorgt ervoor dat dit de beste allround smartwatch is die je momenteel kan kopen. Vandaar dat we deze smartwatch vernoemen tot BestGetest.

Bekijk onze uitgebreide ervaringen Icons/Navigation/Arrow

Het nieuwste model uit de Apple Watch-reeks is de Apple Watch Series 6, die vorig najaar samen met de goedkopere Apple Watch SE werd geïntroduceerd. Dit slimme horloge bevat een always-on oledbeeldscherm, een heel scala aan bandjes en aan de zijkant de zogenaamde digital crown, het knopje waar je de horloge - naast je vingers - mee bestuurd. Dat besturen kan overigens ook erg gemakkelijk via de digitale spraakassistent Siri van de techgigant uit Cupertino, California.

Kracht

Onder de motorkap vind je de S6-processor, die uit onze tests vliegensvlug bleek. Van haperingen is geen sprake, animaties zijn prachtig en de apps starten gelukkig snel. Loopt de concurrentie mijlenver achter? Dat niet, maar je merkt het verschil bij bijvoorbeeld animaties van de menu's wel degelijk. We moeten hierbij overigens aantekenen dat we niet of nauwelijks verschil bemerken tussen de Apple Watch Series 6 en de Series 5 en Watch SE, die beide over een oudere en, in theorie, langzamere Apple S5-processor beschikken. Ook de haptische feedback, het mechanische 'getik' bij een notificatie, van de Apple Watches is gewoon beter dan wat de concurrentie biedt.

De beste smartwatch van 2021

Apps

De Apple Watch wordt geleverd met een grote hoeveelheid apps, denk aan een prima werkende turn-by-turnnavigatie, weer- en aandeleninformatie, een podcastapp, audioboeken, muziekspelers, kalender-, klok-, timer-, stopwatch- en lijstenapps. Bellen kan uiteraard ook. Vooral op het gebied van gezondheid blinkt de Apple Watch echt uit. Het horloge kan namelijk hartfilmpjes maken, accurate hartslagmetingen doen, zuurstofgehalte meten, slaap- en geluid meten en heeft een bijzonder uitgebreide hoeveelheid verschillende workouts voor de sporters onder ons.

Nadelen

Kleven er dan ook nadelen aan dit gelikte product? Ja, en een behoorlijk grote. De Apple Watch werkt enkel met een iPhone. Aangezien volgens onderzoek 40 procent van de Nederlanders een iPhone heeft, kan zo'n 60 procent niets met een Apple Watch. Ook is de accuduur slecht. Met een Apple Watch houd je het nog geen twee dagen vol, waardoor slaapregistratie al lastig wordt. Wanneer moet je het apparaat dan namelijk opladen?

Apple Watch Geluid voorkant

Onder de streep is de Apple Watch Series 6 een erg fijne smartwatch en naar onze mening hét voorbeeld van hoe een slim horloge moet werken. Helaas is het horloge alleen met een iPhone te gebruiken en valt de accuwerktijd nog altijd tegen. Al met al zijn we onder de indruk van het apparaat en benoemen we 'm tot BestGetest

Apple introduceerde vorig najaar gelijk met de Watch Series 6 ook de Apple Watch SE. Die 100 euro goedkopere variant moet het stellen zonder ecg- en bloedsaturatiemetingen, die we bij de Series 6 wél terugvinden. Daarnaast kan het oledscherm van de SE niet in always-onmodus werken en beschikt het horloge over een iets langzamere Apple S5-chip, die we eerder bij de Watch Series 5 tegenkwamen. Kun je zonder leven, dan heb je met de goedkopere SE-versie nog steeds een uitstekende smartwatch.

€ 219,00 bij Amazon.nl

Bekijk alle winkels (3)

De Samsung Galaxy Watch3 (45mm) Zwart werd door 212 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 9 sterren.

"Ik heb de Samsung Galaxy Watch 3 nu ruim een maand in mijn bezit en ben er erg over te spreken. Hij werkt erg soepel en snel en heeft een geweldig scherm! Ik vind de bezel ook erg fijn werken. Je switcht snel tussen de verschillende widgets (die je zelf kan instellen). Voor mij zijn de fitness functionaliteiten ook van belang en hier ben ik ook zeer positief over. Ik gebruik de watch om mijn mountainbike ritten te monitoren. De route en alle verzamelde data zijn gemakkelijk terug te vinden in de Samsung Health app. De watch komt met een horlogeband van leer. Deze heb ik zelf vervangen voor een siliconen aangezien dit veel comfortabeler zit tijdens het sporten. Batterijduur is ook prima! Mijn watch verbruikt bij normaal gebruik ongeveer 25% per dag. Als ik op een dag een mountainbike rit heb gemaakt van 2 uur, heeft de watch nog 50% over aan het eind van de dag. Voor mij zeer acceptabel. Wat mij betreft een absolute aanrader.  "

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in mei 2021 via Belsimpel

"Indien je volledig gebruikt maakt van de koppelingen via Bluetooth, gaat de batterij van de horloge snel leeg.  "

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in mei 2021 via Belsimpel

"Als u op zoek bent naar een fitnessapparaat en u heeft niet het geduld om uw horloge regelmatig op te laden, kies dan een merk dat speciaal voor die markt is bedoeld (bijv.Garmin)  "

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1

in mei 2021 via Belsimpel

Lees alle reviews op Belsimpel

De Samsung Galaxy Watch 3 is een bijzonder fraaie allround smartwatch, die nog het best te vergelijken is met de Apple Watch, maar dan wel voor elke gebruiker. 

Het apparaat heeft een always on oledbeeldscherm in een traditionele ronde vorm inclusief leren polsbandje. Daarnaast biedt de Galaxy Watch 3 een uitgebreide functielijst, met een flinke lijst aan standaardapps. Denk aan GPS, muziek, sport, slaap, gezondheid en nog veel meer. Dat alles draait op een uitstekend besturingssysteem en door de krachtige processor werkt alles lekker vloeiend en snel. Qua haptische feedback, het getik als je toetsaanslagen maakt, en besturing werkt de Apple Watch net iets beter, maar de Galaxy Watch doet het ook uitstekend.

Sommige gezondheidsfuncties zijn wel verborgen voor mensen die niet een recente Galaxy-smartphone hebben en ook hier valt de accuduur erg tegen. Ondanks die minpuntjes raden we de Samsung Galaxy Watch 3 aan als Beste Alternatief.

Bekijk onze uitgebreide ervaringen Icons/Navigation/Arrow

Samsung, na Apple wereldwijd de grootste smartwatch-maker, kan zich meten met zijn grootste concurrentie. De Galaxy Watch 3 is een topproduct dat zeker een plekje verdient in onze gids. 

Het always on oledbeeldscherm is prachtig en de 'traditionele' ronde vorm spreekt ons wel aan, al zijn er onder de streep wat ons betreft meer voordelen aan het rechthoekige display die Apple en Oppo hanteren voor hun smartwatches. De smartwatch is te besturen door middel van een fysieke draairing, en dat werkt gewoon prima. Deze laat je door de cirkelvormige menu’s bladeren, en biedt een extra navigatieoptie naast het touchscreen en de twee bedieningsknoppen.

Apps

De Watch 3 draait net als voorgaande horloges op Samsungs eigen Tizen besturingssysteem. Dat biedt uitgebreide smartwatchfuncties en beschikt over Samsungs Bixby-stemassistent, die, alleen in het Engels, door middel van spraakcommando’s apps kan openen, (zoek)opdrachten kan uitvoeren en tekstberichten kan beantwoorden. In Samsungs appstore zijn veel extra apps terug te vinden, maar een deel daarvan is verweesd en in sommige gevallen al tijden verstoken van updates. Een kleine ronde met de bezem zou geen kwaad kunnen.

Widgets

Tizen maakt gebruik van een menu dat bestaat uit maximaal vijftien widgets, waar je als gebruiker doorheen navigeert door over het scherm van rechts naar links te swipen of door de ring rond het scherm te draaien, waarbij vooral die ring snel én nauwkeurig werkt. De widgets bieden onder andere toegang tot een compleet app-overzicht en de sportapp waarmee je trainingen kunt starten, maar er zijn ook widgets die direct inzicht geven in bijvoorbeeld komende agenda-items, reminders, contacten, gelopen stappen, het weer en allerhande gezondheidsinformatie, waaronder hartslag en inzicht in activiteiten. Daarnaast zijn er widgets die toegang tot SpO₂-, ecg- en bloeddrukmeting bieden, mits je daar een Galaxy-smartphone voor hebt.

Galaxy voorkant

Gezondheid

Slaap wordt automatisch gelogd, waarbij Samsung ook verschillende slaapfasen herkent. Bij de nauwkeurigheid van de slaapdata hebben we wel wat twijfels; uw redacteur heeft volgens de Watch 3 zelden diepe slaapperioden, terwijl dat medisch niet voor de hand ligt en ook andere horloges wél diepe slaapperioden herkennen.

De Galaxy Watch 3 heeft een groot aantal sportprofielen en heeft ook een ingebouwde runningcoach, die door middel van informatie op het scherm én gesproken updates aangeeft of je voor- of achterloopt ten opzichte van een ingegeven doeltempo. Wat ons betreft een prima toevoeging.

Apple Watch Geluid voorkant

Andere slimme horloges die we goed vinden

Naast de Apple Watch en de Samsung Galaxy Watch is er nog een high end smartwatch van Garmin die we aanbevelen.

Garmin Forerunner 745 Icons/Navigation/Arrow

Garmin Forerunner 745 Zwart

De beste smartwatch voor de thuisatleet

Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 Icon/Rating/Star 1 46 gebruikersreviews

€ 449,00 bij bol.com Plaza

Bekijk alle winkels (1)

€ 449,00 bij bol.com Plaza

Bekijk alle winkels (1)

De Garmin Forerunner 745 Zwart werd door 46 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 4 sterren.

De Garmin Forerunner 745 is simpelweg de ultieme smartwatch voor sporters. Je koopt dit horloge niet voor de looks, maar voor de hulpmiddelen die jouw workout naar een hoger niveau tillen. Daarnaast kun je volledig de analyse induiken: de Forerunner 745 meet allerlei verschillende gezondheidswaarden voor, tijdens en na het sporten. Ook als je slaapt.

Dat wekt indruk, vooral door de uitgebreide functies voor allerlei verschillende sporten. Bij deze smartwatch geldt dan ook: functionaliteit voorop. Het scherm is dus ook geen oledbeeldscherm, maar een display dat gebruik maakt van technologie dat licht afkaatst. Daardoor wordt het horloge goed afleesbaar in de volle zon. 

Nadeel is dat een transflectief scherm er in vergelijking met oled weinig indrukwekkend uitziet door de beperkte kleurverzadiging en het beperkte contrast.

 

Galaxy voorkant

Onze research

Voor wie zijn deze keuzes geschikt Icons/Navigation/Arrow

Deze keuzes zijn met name geschikt voor mensen die simpelweg de meest functierijke en uitgebreide allround-smartwatch in huis willen halen. De Garmin lijkt dan op het eerste gezicht ongeschikt, maar door de bijzonder uitgebreide sportfuncties vinden we 'm toch het vermelden waard.

De smartwatches in dit artikel moeten functioneel zijn en de moeite waard zijn om elke ochtend om te doen. Het moeten prachtige accessoires zijn, die door de smart-functionaliteiten extra waarde in de dagelijkse gang van zaken moeten bieden.

Rond of rechthoek?

De meeste smartwatches maken gebruik van een rond scherm. Dat lijkt logisch, want horloges zijn van origine rond. Dat is wat ons betreft ook meteen de enige rechtvaardiging, want hoewel fabrikanten er veelal netjes mee omgaan, is een rond scherm op geen enkele manier praktisch voor weergave van tekst en data. Een vierkant of langwerpig scherm is functioneel véél fijner.

Apple en OPPO laten bovendien zien dat een langwerpig scherm ook prima om de pols past. Sterker nog, de nieuwe Apple Watches en de OPPO Watch zijn niet hoger en breder dan de ronde modellen van de concurrentie, terwijl deze horloges wél met afstand de grootste schermoppervlakte en de hoogste screen-to-bodyratio bieden.

Andere geteste smartwatches Icons/Navigation/Arrow

Apple Watch Series 6

Onze BestGetest-winnaar!

Fitbit Sense

De Fitbit Sense is een fijn horloge, dat goede smartwatchfunctionaliteit combineert met goede sportfuncties en overzichtelijk gepresenteerde gezondheidsinzichten. Een uitblinker is de Sense echter niet. De smartwatchfunctionaliteit blijft daarvoor te ver achter bij die van bijvoorbeeld de Apple Watch S6 en de Samsung Galaxy Watch 3.

Garmin Forerunner 745

Een geweldig sporthorloge, die we dan ook van harte aanbevelen in onze sportcategorie. Voor de mainstream-gebruiker is de smartwatch echter te gespecialiseerd en levert in op functionaliteit. Het scherm is bijvoorbeeld veel minder mooi.

Huawei Watch GT 2 Pro

De Watch GT 2 Pro is een optisch fraaie smartwatch met een mooi groot oledscherm en een ongekende accuduur van zo'n 12 dagen op één lading. Helaas heeft het horloge ook beperkingen. Zo is de standaard aanwezige smartwatchfunctionaliteit erg karig en is het aanbod aan apps dat je zelf kunt installeren, zeer beperkt en weinig interessant.

Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 is vooral een horloge dat gericht is op actieve sporters die hun vorderingen graag op basis van data bijhouden. Polar doet dat uitstekend, maar als allround smartwatch is het horloge zeer beperkt. De Vantage V2 voelt bovendien wat 'ouderwets' aan.

Samsung Galaxy Watch 3

Ons favoriete alternatief!

Oppo Watch 46mm

De OPPO Watch is een fijne Wear OS-smartwatch met een groot, langwerpig scherm. Het uiterlijk van het horloge is duidelijk afgekeken van de Apple Watch. Het horloge voelt snel aan en werkt prettig. De eigen software die OPPO aan Wear OS toevoegt, is beperkt gebleven tot basisfuncties voor sport en gezondheidstracking. Op die punten loopt OPPO dus zeker niet voorop.

Suunto 7

De Suunto 7 is een fors Wear OS-horloge met een fraai scherm en een goede sportapp met onder andere offline kaarten en routes, maar verder heel weinig toegevoegde functionaliteit. Suunto's eigen app logt alleen sportactiviteiten en biedt geen algemene gezondheidsfuncties. De werktijd op de accu bedraagt net iets meer dan één dag, waarmee het ook op dit punt de hekkensluiter uit de test is.

TicWatch Pro 3

De Mobvoi TicWatch Pro 3 is een bijzondere smartwatch met een dubbellaagsscherm bestaande uit een always-on-monochrome lcd die weinig energie gebruikt, met daarachter een fullcolor-oledscherm. Het horloge heeft een voor Wear OS-begrippen lange accuduur van ruim vier dagen en biedt uitgebreide sport- en gezondheidstracking. Mobvois smartphoneapp oogt helaas wat rommelig en zou een make-over mogen krijgen. Ook de nauwkeurigheid van de hartslagmeter en gps-registratie is niet optimaal.

Hoe we hebben getest Icons/Navigation/Arrow

In deze test bekijken we nieuwe smartwatches van populaire merken in onze Pricewatch, waarbij we de topmodellen met de uitgebreidste mogelijkheden hebben getest. Uitzondering daarop is Garmin. De line-up van deze fabrikant is heel groot en bevat modellen met prijzen van meer dan 1500 euro. Wij kozen daarom voor de Forerunner 745, het nieuwste allroundmodel, dat met een adviesprijs van 479 euro alsnog tot de duurdere in de test behoort.

24/7

We hebben alle horloges gedurende een aantal weken 24/7 getest en daarbij gekeken naar de standaard smartwatchfuncties, maar ook naar de manier waarop ze proberen de gezondheid van de gebruiker inzichtelijk te maken. Daarnaast hebben we met alle horloges verschillende keren hardgelopen en gefietst om de hartslagregistratie en gps-nauwkeurigheid te beoordelen. We deden daarbij zowel duurlopen als intervallen en wegfiets- en mountainbikeactiviteiten. Dat deden we onder uiteenlopende omstandigheden en in verschillende omgevingen. Met alle horloges hebben we daarnaast zo goed mogelijk hetzelfde rondje gelopen, waarbij we eerst anderhalve kilometer in gelijkmatig tempo liepen om vervolgens in tempo terug te zakken en drie snellere intervallen te lopen.

GPS en gezondheid

Gps-tests hebben we in uiteenlopende omstandigheden gedaan, in omgevingen variërend van open polders tot midden tussen de hoogbouw in het centrum van Rotterdam.

Helaas zijn niet alle (gezondheids)aspecten van smartwatches voor ons op herhaalbare wijze inzichtelijk te krijgen of te meten. Zo hebben we geen professionele (eeg-)monitor om slaapcycli te meten. Referentie ontbreekt dus, en over de opbouw van de slaap en de verschillende slaapfasen die horloges menen te herkennen, vellen we daarom geen oordeel. Over de gemeten slaapduur en, wanneer beschikbaar, de gegeven slaapscore oordelen we op basis van onze eigen observaties met betrekking tot de tijdstippen van in slaap vallen en ontwaken, en de mate waarin we ons uitgerust voelden. En ja, we geven grif toe: dit is zeker geen wetenschappelijke benadering.

 

Over ons

Wie zijn wij Icons/Navigation/Arrow

BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.

Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.

Momenteel heeft BestGetest koopgidsen voor noise-cancelling koptelefoons, draadloze oortjes en televisies. We zijn hard bezig met het uitbreiden van onze koopadviezen!

Ons verdienmodel Icons/Navigation/Arrow

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.