Overslaan en naar de inhoud gaan
Testfoto's Testlab

Ons verdienmodel

De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.

In onze koopgidsen laten we per product een overzicht zien van meerdere webshops die het verkopen, waarbij we er eentje uitlichten. Dit doen we op basis van een aantal dingen. Belangrijkste hierbij zijn de prijs en de verkrijgbaarheid. We willen immers dat je een goede deal hebt en het product snel in huis kunt hebben. Is dat voor een of meerdere winkels gelijk, dan kijken we ook nog naar de vergoeding die we vanuit de webshop krijgen voor het doorsturen van mensen naar de shop. Die vergoeding, ook wel eCPC genoemd, wordt gebaseerd op de gebruikservaring die klanten daar hebben. Vinden klanten de webshop fijn en ronden ze een aankoop af, dan wordt de eCPC hoger. Klikken ze juist weg zonder een aankoop af te ronden, dan zorgt dat voor een lage eCPC