De beste draadloze oortjes van 2021

Laatst bijgewerkt 23 dagen geleden

Chris Born

Redacteur BestGetest

Volledig draadloze oortjes zijn ongekend populair. Voor tijdens het sporten, tijdens het werk of gewoon als relaxend rustmomentje. Wij hebben uitgezocht wat de beste draadloze oordoppen zijn.

In samenwerking met het testlab van Tweakers in Amsterdam bekeken onze experts 16 draadloze oordoppen van allerlei fabrikanten. Vanwege de goede geluidskwaliteit, de uitstekende ruisonderdrukking en de verrassend goede accuduur van 7,5 uur vinden wij de Sony WF-1000XM3 de beste draadloze oortjes van dit moment.

Daarnaast zijn we onder de indruk van de Creative Outlier Gold. Deze oordoppen bieden erg veel waar voor het geld. Denk aan een extreem lange accuduur, prima geluid en dat allemaal voor een erg lage prijs. Vandaar dat de Creative Outlier Gold onze favoriete budget keuze is.

De adviezen van BestGetest komen objectief en onafhankelijk tot stand. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Best getest

Sony WF-1000XM3

De beste volledig draadloze oordopjes

 59 gebruikersreviews

HWI-532293

Ons oordeel

Als je bereid bent om wat meer geld neer te leggen zijn de volledig draadloze WF-1000XM3-oortjes van Sony de beste allround keuze. De uitstekende geluidskwaliteit, een uitgebreide app voor zowel Android als iOS en goede actieve ruisonderdrukking (ook wel active noise cancellation of ANC genoemd) vallen direct op. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de goede accuduur en prettige bediening via een aanraakgevoelig paneel op de doppen.

Al met al zijn we gek op deze oortjes van Sony. Ze laten de concurrentie achter zich door de uitstekende geluidskwaliteit, de lange accuduur en de meer dan goede actieve noise-cancelling. De WF-1000XM3 roepen we daarom uit tot onze Beste Keuze.

Gebruikerservaringen

De Sony WH-1000XM3 werd door 59 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van vier sterren.

"Met de WF-1000XM3 levert Sony een sterk staaltje vakmanschap af, de geluidskwaliteit is boven gemiddeld, de afwerking en comfort zijn uitstekend. Hiertegenover staat dat de active noise cancelling niet in alle omstandigheden weet te overtuigen."

   door Freshouttheoven in augustus 2019 via Tweakers

"Goede, degelijke headset. Vooral voor het luisteren van muziek is deze headset zeer geschikt met goed, vol geluid inclusief stevige bas. Het gemak van het indoen en dragen zorgt ervoor dat ik ze veel gebruik, zonder geklooi met kabeltjes."

  doorRasmalluin in augustus 2019 via Tweakers

"Heb deze online gekocht en een kleine maand gebruikt. De geluidskwaliteit is dik voor elkaar. Het laag is goed vertegenwoordigd. Ook de noise-cancelling is buitengewoon goed. Ik had echter steeds problemen met de bluetooth-verbinding. De verbinding viel vaak moest weer tot stand komen. De passing was voor mij ook sub-optimaal."

  doorGepett0 in april 2020 via Tweakers

"Ik wil zo graag van deze earphones houden... goede sound, noise-cancelling werkt voor oordoppen erg goed. Maar na pakweg een uur dragen krijg ik 'ear fatigue', ze gaan pijn doen aan mijn oren. Ongeacht welke van de 7 meegeleverde sets in-ear opzetstukjes ik in doe, de pijn komt altijd terug."

  doorFrggl in augustus 2019 via Tweakers

"Deze Sony oordoppen verassen me. Ik ben high-end Sennheiser bedrade oordoppen gewend dus was erg benieuwd. Maar dit zijn kwalitatief prima oordoppen. De noise cancellation is in het openbaar vervoer echt een toevoeging. Alleen de pasvorm ben ik niet heel enthousiast over, maar dat is persoonlijk."

  doorLa1974 in augustus 2019 via Tweakers

"Super fijne noise cancelling ik heb geen 'last' meer van mijn kletsende collega's als ik even door wil werken. Of het comfortabel is hangt af van je oren, mijn linkeroor kan ik hem de hele dag inhouden, rechts niet. Verder mooi en functioneel design."

  doorMeelanor in augustus 2019 via Tweakers

"Geluid is van oortjes is zeer goed. Ook het draagcomfort is prima, met de meegeleverde opzetstukken. De functies van de touch bediening kan je zelf instellen. Ik vind van de noise cancelling soms weinig te merken, waarbij ik geen groot verschil hoor tussen wel of niet aan."

  doorchaos in januari 2020 via Tweakers

Lees alle reviews op Tweakers

Budget keuze

Creative Outlier Gold

De beste betaalbare draadloze oordopjes

1 gebruikersreview

HWI-561597

Ons oordeel

Als je zoveel mogelijk waar voor je geld zoekt, maar niet de hoofdprijs wilt betalen dan zijn de Outlier Gold oortjes van Creative de beste keuze. De geluidskwaliteit van deze volledig draadloze oordopjes is uit de doos prima. Creative maakt de ietwat bizar aandoende claim van veertien uur aan accuduur voor de oortjes, aangevuld met nog eens 25 uur in het oplaadetui. De oortjes maakten het bijna waar in onze test: 13,2 uur. Evengoed een indrukwekkende prestatie in deze prijsklasse.

De Creative Outlier Gold bieden gewoon meer waar voor hun geld. Ze produceren prima geluid, hebben een bizar goede accuduur en zitten lekker in je oor. Vandaar dat deze doppen onze favoriete Budget Keuze is.

Gebruikerservaringen

De Creative Outlier Gold werd door één gebruiker beoordeeld met een gemiddelde van vier sterren.

"Goed product. Zaten meteen goed in mijn smalle gehoorgang. Voor deze prijsklasse goede soundstage en evenwichtige presentatie bas, mid en hoge tonen. Stabiele connectie en snelle pairing met Iphone. Verder lang uithoudingsvermogen van 14 uur! Steken wel wat uit het oor, maar voor mij geen bezwaar."

  door A. Matauscheck in juni 2020 via Amazon

Andere draadloze oordoppen die we goed vinden

Naast de Sony WF-1000XM3 en de Creative Outlier Gold oortjes zijn er nog drie sets volledig draadloze oordopjes die we kunnen aanbevelen: de Apple AirPods Pro, Jaybird Vista en de WF-XB700.

Onze research

Volledig draadloze oordopjes zijn in de eerste plaats ervaringsproducten waar niet bijster veel objectief aan te testen valt. We moeten dus vooral afgaan op onze eigen subjectieve ervaring van het geluid. Daarnaast kunnen we uiteraard wel iets zeggen over de accuduur, de app en de algemene geluidskwaliteit dankzij onze feitelijke en accurate test-opstelling.