De beste koptelefoons met noise-cancelling van 2020

Laatst bijgewerkt 16 dagen geleden

Chris Born

Redacteur BestGetest

Noise-cancelling koptelefoons brengen rust in drukke kantoortuinen, treinen, vliegtuigen of gezinssituaties. Wij bekeken achttien koptelefoons met noise-cancelling om uit te zoeken welke modellen het beste zijn van dit moment.

Onze collega's van Tweakers testen al zeven jaar koptelefoons van bekende en minder bekende merken. In ons testlab in Amsterdam onderwierpen we achttien koptelefoons van onder andere Sony, JBL en Bose aan uitvoerige tests.

We zijn gek op de Sony WH-1000XM3 die bij ons de beste indruk maakte vanwege zijn bovengemiddelde goede geluidskwaliteit en verrassend fijne app. Het apparaat zit bovendien heerlijk op je hoofd en heeft als extra pluspunt een zeer lange accutijd. We raden daarom de WH-1000XM3 aan voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve noise-cancelling hoofdtelefoon en is onze Beste keuze.

Daarnaast zijn we onder de indruk van de JBL Tune 750, vanwege de goede noise-cancelling functie en een lange accuduur. Vandaar dat de JBL Tune 750 ons favoriete Budget keuze is.

De adviezen van BestGetest komen objectief en onafhankelijk tot stand. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »

Beste keuze

Sony WH-1000XM3

De beste noise-cancelling koptelefoon

 117 gebruikersreviews

{HWI-478455}

Ons oordeel

Vanwege de goede ruisonderdrukking, de accuduur van 29 uur, het prachtige design en de bovengemiddelde geluidskwaliteit zijn we dol op deze hoofdtelefoon. De Sony WH-1000XM3 is uitzonderlijk omdat de koptelefoon zelf het omgevingsgeluid beoordeelt en op basis daarvan de geluiddemping aanpast. Dat werkt verbazingwekkend goed: nooit hadden we tijdens onze tests de behoefte om handmatig aanpassingen te doen. Enkel bij hele snelle drukverschillen, zoals wanneer je met een trein een tunnel in rijdt, hoor je kort dat de koptelefoon even moet schakelen.

De inbegrepen reis-etui is praktisch en prachtig vormgegeven en het geluid is goed voor elke muziekliefhebber. Wel is de bouw wat minder stevig, waardoor het niet per se de beste keuze is voor sporters. Ook moet je niet lang willen bellen met deze koptelefoon: de microfoon valt tegen. Ook de prijs kan een nadeel zijn, maar wij vinden het apparaat zijn kostprijs meer dan waard.

Gebruikerservaringen

De Sony WH-1000XM3 werd door 117 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van vier sterren.

"De Sony WH-1000XM3 is uniek in zijn soort met de beste noise cancellingtechnologie gecombineerd met een comfortabelere draagstijl. Zijn voorganger de XM2 was al enorm goed, maar de grootste verbeterpunten zijn de ergonomie (bij wat grotere oren) en de nog betere noise cancelling. Er zijn wel wat schoonheidsfoutjes (zie minpunten)."

 door Frozen in oktober 2020 via Tweakers

"Ik ben zeer tevreden met de Sony WH-100XM3. De geluidskwaliteit is 'out of the box' erg goed. Sony biedt daarnaast een fijn werkende app waarmee allerlei zaken kunnen worden aangepast. De noise cancelling werkt uitstekend, het draagcomfort is goed en ook de batterij gaat lang mee."

 door Entony10 in mei 2020 via Tweakers

"Sony levert met de WH-1000XM3 haar absoluut beste ANC product tot nu toe af. De pluspunten van vorige versies zijn waar mogelijk weer wat verbeterd, maar belangrijker is dat kritiekpunten op het punt van draagcomfort zijn aangepakt waardoor de afstand op de concurrentie steeds groter lijkt te worden."

 door Aiii in september 2018 via Tweakers

"Na jarenlang de Bose QC-25 te hebben gebruikt, heb ik uiteindelijk de Sony WH-1000Xm3 gehaald. De noise cancellation werkt goed en na wat tweaken in de app van Sony heb ik het geluid naar tevredenheid kunnen krijgen. Hij heeft een lekkere bas en het geluid is mooi."

 door darocknl in september 2018 via Tweakers

"Na een aantal ANC's geprobeerd te hebben de afgelopen jaren die me nooit konden overtuigen, na alle lovende reviews over de geluidskwaliteit, deze Sony maar 's geprobeerd. En deze valt zeker niet tegen en komt met voordelen die alternatieve oplossingen niet bieden, maar tegenover duidelijke nadelen."

 door xs4me in juni 2020 via Tweakers

"Een redelijk geluid, een redelijke noisecancancelling, een redelijke portabiliteit en een goed comfort is een groot compromis, maar bij elkaar toch een bijzondere prestatie om allemaal bij elkaar in één apparaat te krijgen. Dat heeft Sony toch knap gedaan."

 door TheDebonair in mei 2020 via Tweakers

Lees alle reviews op Tweakers

Budget keuze
JBL Tune 750

JBL Tune 750

De beste budget noise-cancelling hoofdtelefoon

 37 gebruikersreviews

HWI-555415

Ons oordeel

We zijn gek op de JBL Tune 750 vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt erg veel voor nog geen honderd euro. De hoofdtelefoon klinkt verrassend goed voor zijn prijs, heeft prima noise-cancelling en zit erg lekker op het hoofd.

Voor deze prijs moet je niet de topfuncties van de WH1000XM3 verwachten, en de constructie zit vol met plastic, maar het is een geweldige keuze als je niet meer dan 100 euro wil uitgeven. Wel is de accuduur ietwat kort met 15 uur luistertijd.

Gebruikerservaringen

De JBL Tune 750 werd door 37 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van drie sterren.

"Heel tevreden over deze koptelefoon! Voor deze prijs had ik veel minder verwacht. Blij verrast dus! Hij zit comfortabel rond de oren en je merkt bijna niet dat je hem op hebt. De batterij gaat bij muziek en ingeschakelde noise-cancelling ongeveer 15 uur mee, zonder noise-cancelling ongeveer 22u en enkel noise-cancelling zelfs nog ietsje langer! En dat allemaal met slechts twee uur opladen.

Heerlijk om thuis mee rond te lopen als de kinderen aan het schreeuwen zijn of als er weer iemand stofzuigt als je probeert te studeren. Je hoort het uiteraard wel, maar door de noise-canceling veel minder.

Jammer genoeg is hij niet spatwaterdicht, maar wel goed te gebruiken in de trein, op locatie of gewoon thuis. Bij droog weer ook buiten, maar let op dat je dan niet per ongeluk gaat viben op de muziek in het midden van de straat. Ook een voordeel is dat je met twee toestellen kunt verbinden, dus ik verbind mijn mobiel en laptop waardoor ik van beide het geluid op de koptelefoon krijg, en niemand rond mij stoor met ongewenste muziek, geluiden, of video's. Hij werkt vlekkeloos samen met de Google Assistent zodat je mobiel in je zak kan blijven."

 door Simon via Coolblue

"De JBL Tune 750BTNC is een prima hoofdtelefoon met een goede balans van bouwkwaliteit, geluidskwaliteit en design. Alhoewel de headset nergens écht in uitblinkt valt deze ook nergens in door de mand."

 door Jeroen via Coolblue

"Als de koptelefoon 40-50 euro goedkoper was geweest zou het een fantastische koptelefoon zijn geweest. Het is een basic bluetooth koptelefoon met noisecancelling. Er zijn echter wat issues met de bouwkwaliteit en de software support, noise cancelling en microfoon kunnen wat te wensen overlaten."

 door AssaultCommand in december 2019 via Tweakers

"Hij blijft goed zitten, ook bijvoorbeeld tijdens sporten. Hij zit voor langere tijd comfortabel en ik krijg geen zere oren van het dragen. Het geluid is goed met een mooie bas maar ook mooie hoge tonen. Iedere muziek soort is hier goed op te luisteren. De noise cancelling valt helaas tegen. In drukke ruimtes "praten" mensen door je podcast of muziek heen. Ik had gehoopt dat ik nu forever in een stilte coupe kon reizen in het OV. Het wordt wel minder, vergeleken met de noise cancellling uit, maar het wordt niet volledig onderdrukt.

De batterij gaat lekker lang mee en daarnaast laadt hij ook snel weer op. Ik vind het echt fijn dat hij draadloos is maar ook dat je hem kan koppelen aan je laptop of telefoon met een draad. Hierdoor gaat ook de batterij langer mee. Jammer dat hij dan niet meteen op laadt."

 door Duinkat in december 2019 via Coolblue

"Van een hele ouderwedse koptelefoon naar deze over gestapt. Wat een verschil! Super goede koptelefoon! Ik vind het geluid mooi en de noise canceling vind ik ook prima. En vooral een pluspunt dat als de koptelefoon leeg is gewoon verder kunt luisteren met een snoertje."

 door Evelien in mei 2020 via Coolblue

Lees alle reviews op Coolblue

Andere koptelefoons die we goed vinden

Naast de Sony WH-1000XM3 en de JBL Tune 750  zijn er zes andere noise-cancelling koptelefoons van Audio Technica, Marshall, Bose, Sony en Sennheiser die we aanbevelen, ieder vanwege hun eigen sterke punten.

Onze research

We halen alle geteste hoofdtelefoons - bijna twintig stuks van allerlei merken - door onze teststraat met allerlei technische snufjes om feitelijk en meetbaar de voor- en nadelen van elke hoofdtelefoon te achterhalen. Tegelijkertijd zijn sommige voor- en nadelen van koptelefoons ook subjectief, zoals een pasvorm en het design. Dit maken we altijd duidelijk in onze koopgidsen.

Over ons