
De beste koptelefoons met noise-cancelling van 2020
Laatst bijgewerkt 16 dagen geleden
Noise-cancelling koptelefoons brengen rust in drukke kantoortuinen, treinen, vliegtuigen of gezinssituaties. Wij bekeken achttien koptelefoons met noise-cancelling om uit te zoeken welke modellen het beste zijn van dit moment.
Onze collega's van Tweakers testen al zeven jaar koptelefoons van bekende en minder bekende merken. In ons testlab in Amsterdam onderwierpen we achttien koptelefoons van onder andere Sony, JBL en Bose aan uitvoerige tests.
We zijn gek op de Sony WH-1000XM3 die bij ons de beste indruk maakte vanwege zijn bovengemiddelde goede geluidskwaliteit en verrassend fijne app. Het apparaat zit bovendien heerlijk op je hoofd en heeft als extra pluspunt een zeer lange accutijd. We raden daarom de WH-1000XM3 aan voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve noise-cancelling hoofdtelefoon en is onze Beste keuze.
Daarnaast zijn we onder de indruk van de JBL Tune 750, vanwege de goede noise-cancelling functie en een lange accuduur. Vandaar dat de JBL Tune 750 ons favoriete Budget keuze is.
De adviezen van BestGetest komen objectief en onafhankelijk tot stand. Je steunt ons door je aankopen via onze site te doen. Meer over BestGetest en ons verdienmodel »
Sony WH-1000XM3
De beste noise-cancelling koptelefoon
117 gebruikersreviews
{HWI-478455}
Bekijk alle winkels
Ons oordeel
Vanwege de goede ruisonderdrukking, de accuduur van 29 uur, het prachtige design en de bovengemiddelde geluidskwaliteit zijn we dol op deze hoofdtelefoon. De Sony WH-1000XM3 is uitzonderlijk omdat de koptelefoon zelf het omgevingsgeluid beoordeelt en op basis daarvan de geluiddemping aanpast. Dat werkt verbazingwekkend goed: nooit hadden we tijdens onze tests de behoefte om handmatig aanpassingen te doen. Enkel bij hele snelle drukverschillen, zoals wanneer je met een trein een tunnel in rijdt, hoor je kort dat de koptelefoon even moet schakelen.
De inbegrepen reis-etui is praktisch en prachtig vormgegeven en het geluid is goed voor elke muziekliefhebber. Wel is de bouw wat minder stevig, waardoor het niet per se de beste keuze is voor sporters. Ook moet je niet lang willen bellen met deze koptelefoon: de microfoon valt tegen. Ook de prijs kan een nadeel zijn, maar wij vinden het apparaat zijn kostprijs meer dan waard.
Waarom we je dit product aanraden
Met een verkoopprijs van rond de 245 euro is de WH-1000XM3 niet de goedkoopste optie, maar in onze ogen is hij elke euro waard. De oorkussens zijn comfortabel en sluiten goed af, wat de demping van het omgevingsgeluid verder ten goede komt. Lange luistersessies moeten dan ook geen probleem zijn.
Dit moet je weten als je gaat kopen
De Sony WH-1000XM3 is uitzonderlijk omdat de koptelefoon zelf het omgevingsgeluid beoordeelt en op basis daarvan de geluiddemping aanpast. Dat werkt verbazingwekkend goed: nooit hadden we tijdens onze tests de behoefte om handmatig aanpassingen te doen. Enkel bij hele snelle drukverschillen, zoals wanneer je met een trein een tunnel in rijdt, hoor je kort dat de koptelefoon even moet schakelen. De bouwkwaliteit is goed en de hoofdtelefoon voelt lekker robuust aan, al vinden we wel dat het soms wat minder stevig kan voelen. Bij enig rammelen gaat het opvouw-mechanisme toch tegenwerken, al is dat geen probleem als je de koptelefoon gewoon op je hoofd hebt. Over het opvouwen gesproken: dat werkt gewoon goed.
Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit van de XM3 is uitstekend, al laten onze tests zien dat de koptelefoon wat minder neutraal klinkt dan sommige van zijn concurrenten. Dat merken we vooral bij de bass, die zoals we van Sony’s XM-koptelefoons gewend zijn, prominent aanwezig is. Dat kan afhankelijk van je muzikale voorkeuren als klein plus- of minpunt gelden.
Accuduur
De koptelefoon werkt zowel via bluetooth als via een meegeleverd 3,5mm-kabeltje. In dat laatste geval werkt hij passief en wordt de accu niet gebruikt. Via bluetooth ging de XM3 in onze tests maar liefst 29 uur mee, waarmee zelfs de langste trip met het vliegtuig geen probleem moet opleveren.
Gebruikerservaringen
De Sony WH-1000XM3 werd door 117 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van vier sterren.
"De Sony WH-1000XM3 is uniek in zijn soort met de beste noise cancellingtechnologie gecombineerd met een comfortabelere draagstijl. Zijn voorganger de XM2 was al enorm goed, maar de grootste verbeterpunten zijn de ergonomie (bij wat grotere oren) en de nog betere noise cancelling. Er zijn wel wat schoonheidsfoutjes (zie minpunten)."
door Frozen in oktober 2020 via Tweakers
"Ik ben zeer tevreden met de Sony WH-100XM3. De geluidskwaliteit is 'out of the box' erg goed. Sony biedt daarnaast een fijn werkende app waarmee allerlei zaken kunnen worden aangepast. De noise cancelling werkt uitstekend, het draagcomfort is goed en ook de batterij gaat lang mee."
door Entony10 in mei 2020 via Tweakers
"Sony levert met de WH-1000XM3 haar absoluut beste ANC product tot nu toe af. De pluspunten van vorige versies zijn waar mogelijk weer wat verbeterd, maar belangrijker is dat kritiekpunten op het punt van draagcomfort zijn aangepakt waardoor de afstand op de concurrentie steeds groter lijkt te worden."
door Aiii in september 2018 via Tweakers
"Na jarenlang de Bose QC-25 te hebben gebruikt, heb ik uiteindelijk de Sony WH-1000Xm3 gehaald. De noise cancellation werkt goed en na wat tweaken in de app van Sony heb ik het geluid naar tevredenheid kunnen krijgen. Hij heeft een lekkere bas en het geluid is mooi."
door darocknl in september 2018 via Tweakers
"Na een aantal ANC's geprobeerd te hebben de afgelopen jaren die me nooit konden overtuigen, na alle lovende reviews over de geluidskwaliteit, deze Sony maar 's geprobeerd. En deze valt zeker niet tegen en komt met voordelen die alternatieve oplossingen niet bieden, maar tegenover duidelijke nadelen."
door xs4me in juni 2020 via Tweakers
"Een redelijk geluid, een redelijke noisecancancelling, een redelijke portabiliteit en een goed comfort is een groot compromis, maar bij elkaar toch een bijzondere prestatie om allemaal bij elkaar in één apparaat te krijgen. Dat heeft Sony toch knap gedaan."
door TheDebonair in mei 2020 via Tweakers
Lees alle reviews op Tweakers
JBL Tune 750
De beste budget noise-cancelling hoofdtelefoon
37 gebruikersreviews
HWI-555415
Bekijk alle winkels
Ons oordeel
We zijn gek op de JBL Tune 750 vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt erg veel voor nog geen honderd euro. De hoofdtelefoon klinkt verrassend goed voor zijn prijs, heeft prima noise-cancelling en zit erg lekker op het hoofd.
Voor deze prijs moet je niet de topfuncties van de WH1000XM3 verwachten, en de constructie zit vol met plastic, maar het is een geweldige keuze als je niet meer dan 100 euro wil uitgeven. Wel is de accuduur ietwat kort met 15 uur luistertijd.
Waarom we je dit product aanraden
We raden dit product vooral aan als je niet staat te wachten op het uitgeven van honderden euro’s voor een koptelefoon. De prijs ligt doorgaans rond de 90 euro, wat echt niet veel is voor een noise-cancelling hoofdtelefoon. Daar krijg je volgens onze tests prima noise-cancelling voor en belangrijk: opvallend goed geluid. Hij zit overigens ook nog eens heel lekker.
Dit moet je weten als je gaat kopen
Voor deze prijs lever je natuurlijk wel wat in. Zo is de besturing karig, ontbreken een aantal functies en is het uiterlijk wel erg van plastic. Ook kan je haar vastzitten in de draagband, wat nogal irritant is. Belangrijkste minpunten: er is geen ondersteuning voor een app of soortgelijke software en de accuduur is aan de korte kant. Wie daar meestal niks mee doet hoeft dus niet te treuren, maar als je wat meer controle wil hebben is het wel een gemis.
Accuduur
De koptelefoon werkt zowel via bluetooth als via een meegeleverd 3,5mm-kabeltje. Via bluetooth ging de JBL 750 in onze tests maar liefst 24 uur mee, maar een stuk minder lang met noise-cancellation, wat ongeveer 15 uur was.
Gebruikerservaringen
De JBL Tune 750 werd door 37 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van drie sterren.
"Heel tevreden over deze koptelefoon! Voor deze prijs had ik veel minder verwacht. Blij verrast dus! Hij zit comfortabel rond de oren en je merkt bijna niet dat je hem op hebt. De batterij gaat bij muziek en ingeschakelde noise-cancelling ongeveer 15 uur mee, zonder noise-cancelling ongeveer 22u en enkel noise-cancelling zelfs nog ietsje langer! En dat allemaal met slechts twee uur opladen.
Heerlijk om thuis mee rond te lopen als de kinderen aan het schreeuwen zijn of als er weer iemand stofzuigt als je probeert te studeren. Je hoort het uiteraard wel, maar door de noise-canceling veel minder.
Jammer genoeg is hij niet spatwaterdicht, maar wel goed te gebruiken in de trein, op locatie of gewoon thuis. Bij droog weer ook buiten, maar let op dat je dan niet per ongeluk gaat viben op de muziek in het midden van de straat. Ook een voordeel is dat je met twee toestellen kunt verbinden, dus ik verbind mijn mobiel en laptop waardoor ik van beide het geluid op de koptelefoon krijg, en niemand rond mij stoor met ongewenste muziek, geluiden, of video's. Hij werkt vlekkeloos samen met de Google Assistent zodat je mobiel in je zak kan blijven."
door Simon via Coolblue
"De JBL Tune 750BTNC is een prima hoofdtelefoon met een goede balans van bouwkwaliteit, geluidskwaliteit en design. Alhoewel de headset nergens écht in uitblinkt valt deze ook nergens in door de mand."
door Jeroen via Coolblue
"Als de koptelefoon 40-50 euro goedkoper was geweest zou het een fantastische koptelefoon zijn geweest. Het is een basic bluetooth koptelefoon met noisecancelling. Er zijn echter wat issues met de bouwkwaliteit en de software support, noise cancelling en microfoon kunnen wat te wensen overlaten."
door AssaultCommand in december 2019 via Tweakers
"Hij blijft goed zitten, ook bijvoorbeeld tijdens sporten. Hij zit voor langere tijd comfortabel en ik krijg geen zere oren van het dragen. Het geluid is goed met een mooie bas maar ook mooie hoge tonen. Iedere muziek soort is hier goed op te luisteren. De noise cancelling valt helaas tegen. In drukke ruimtes "praten" mensen door je podcast of muziek heen. Ik had gehoopt dat ik nu forever in een stilte coupe kon reizen in het OV. Het wordt wel minder, vergeleken met de noise cancellling uit, maar het wordt niet volledig onderdrukt.
De batterij gaat lekker lang mee en daarnaast laadt hij ook snel weer op. Ik vind het echt fijn dat hij draadloos is maar ook dat je hem kan koppelen aan je laptop of telefoon met een draad. Hierdoor gaat ook de batterij langer mee. Jammer dat hij dan niet meteen op laadt."
door Duinkat in december 2019 via Coolblue
"Van een hele ouderwedse koptelefoon naar deze over gestapt. Wat een verschil! Super goede koptelefoon! Ik vind het geluid mooi en de noise canceling vind ik ook prima. En vooral een pluspunt dat als de koptelefoon leeg is gewoon verder kunt luisteren met een snoertje."
door Evelien in mei 2020 via Coolblue
Lees alle reviews op Coolblue
/i/2003239498.jpeg?f=imagegallery)
Andere koptelefoons die we goed vinden
Naast de Sony WH-1000XM3 en de JBL Tune 750 zijn er zes andere noise-cancelling koptelefoons van Audio Technica, Marshall, Bose, Sony en Sennheiser die we aanbevelen, ieder vanwege hun eigen sterke punten.
Audio Technica ATH-ANC900BT
Ons oordeel
De ATH-ANC900BT is een koptelefoon van het merk Audio-Technica die in de winkel ligt voor ongeveer 210 euro. Over het geluid van de ATH-ANC900BT zijn we zeer te spreken. Hij heeft een lekker klinkende en diep doorlopende bas. Daar moet bij aangetekend worden dat de ATH-ANC900BT juist in het laag last heeft van enige harmonische vervorming.
Daar staat helaas tegenover dat de microfoon van de ATH-ANC900BT juist zeer teleurstelt. Die klinkt dof, hol en zacht, waardoor je voor de tegenpartij slecht te verstaan bent. De noisecancelling van de ATH-ANC900BT is bovengemiddeld goed en heeft met Airplane, On the Go en Office/Study drie standen waaruit je kunt kiezen: simpel en doeltreffend. Er is een aparte Hear Through-functie die stemmen, maar ook veel ruis, doorlaat.
Apple AirPods Max
Ons oordeel
De Apple AirPods Max is een prima klinkende hoofdtelefoon, wat mede te danken is aan de inzet van zogenaamd computational audio. Daar zorgt een programma voor dat de muziek uit je oorschelpen nog beter klinkt.
Ook de noisecancelling is prima en wordt gecombineerd met een erg prettige transparency mode, waardoor je bijvoorbeeld makkelijk die ene collega kan verstaan doordat de noisecancellation automatisch wordt uitgeschakeld. Daarnaast zit de AirPods Max goed, ondanks het hoge gewicht. Daar zorgen wat vernuftige punten in de constructie voor, bijvoorbeeld het mesh op de koptelefoon-band.
Genoeg reden om de AirPods Max als innovatief te bestempelen. De hoofdtelefoon past bovendien prima in het Apple-ecosysteem, maar mist wel wat functionaliteit onder Android. Er hangt bovendien een (erg) pittige prijskaart aan.
Sennheiser PXC 550-II
Ons oordeel
De PXC 550-II is een koptelefoon van het merk Sennheiser die in de winkel ligt voor ongeveer 200 euro. Voor de vormgeving van de hoofdtelefoon heeft Sennheiser vastgehouden aan het smalle en puntige ontwerp van de oorschelpen. Die puntige vorm komt overeen met de vorm van het oor. Ondanks dat vinden we de oorschelpen minder prettig, doordat ze door de smalle vorm ook wat krap zijn, maar dat kan ook aan onze oren liggen. De PXC 550-II is wel erg licht. Met 235 gram is hij zelfs de lichtste in de test en dat is uiteraard prettig.
Ondanks het lage gewicht van 235 gram heeft Sennheiser mooie technische snufjes in weten te bouwen. Zo heeft de 550-II touchcontrol; de rechteroorschelp is aanraakgevoelig. Met tappen en swipen kun je van alles regelen. Verder heeft de 550-II slechts drie minuscule knoppen die juist door hun formaat niet altijd even prettig zijn in het gebruik. Vooral bij de knop waarmee je de noisecancelling instelt, raak je ongewild ook gemakkelijk de touchpad aan. De app van Sennheiser is karig en vooral kaal. Veel schermen zijn leeg op slechts één woord na, zoals bij de geluidsinstellingen.
De 550-II heeft een behoorlijk neutraal geluid. De bas is aan de wollige kant en zal voor de liefhebbers een tikkeltje te zacht zijn. De 550-II kan zich meten met de Monitor II van Marshall, die we ook erg goed vinden klinken. De 550-II is iets scheller, wat je hoort in nummers als YYZ van Rush en Born to Slow van Crystal Method. Toch gaat het hier om details en hangt het van je smaak af wat je voorkeur heeft.
Sony WH-1000XM4
Ons oordeel
De Sony WH-1000XM4 deelt veel eigenschappen met de Sony WH-1000XM3, die we in deze test als beste hebben uitgeroepen. Dit nieuwe model van Sony vinden we echter minder goed. De XM4 is duurder, maar weet niet af te rekenen met oude minpunten, zoals de matige kwaliteit van de microfoon. Daarnaast is opvallend dat deze noice-cancelling koptelefoon geen zogeheten 'IP-rating' heeft. Dat is een score die aangeeft hoe goed een koptelefoon tegen water en stof kan. Het ontbreken van waardering is geen goed teken voor de weerbaarheid van de Sony WH-1000XM4.
Toch verdient de XM4 wel een plek in deze lijst. Het mag bijvoorbeeld gezegd worden dat deze koptelefoon een uitstekend draagcomfort biedt, al geldt dat ook voor de Sony WH-1000XM3. Dit nieuwe model levert echter ook verbeterde noise-cancelling en kan daarnaast met twee apparaten tegelijk verbinding hebben. Kijk je bijvoorbeeld een film via een audioverbinding met je laptop of televsie, dan kan je telefoon óók verbonden zijn en hoef je dus geen telefoontje te missen.
:strip_exif()/i/2003658854.jpeg?f=imagegallery)
Onze research
We halen alle geteste hoofdtelefoons - bijna twintig stuks van allerlei merken - door onze teststraat met allerlei technische snufjes om feitelijk en meetbaar de voor- en nadelen van elke hoofdtelefoon te achterhalen. Tegelijkertijd zijn sommige voor- en nadelen van koptelefoons ook subjectief, zoals een pasvorm en het design. Dit maken we altijd duidelijk in onze koopgidsen.
Voor wie zijn deze keuzes geschikt
Hoofdtelefoons met active noise cancellation, ofwel ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, worden steeds populairder. Niet vreemd, aangezien we steeds meer werken in kantoortuinen, het openbaar vervoer steeds drukker wordt en we steeds meer op zoek zijn naar een klein rustmomentje. Een noise-cancelling koptelefoon is dan de ideale oplossing.
Hoe we tot onze keuze zijn gekomen
Aangezien we op zoek gingen naar de beste noise-cancelling koptelefoons, was de noise-cancelling het belangrijkste aspect van deze test. Maar we kregen eigenlijk veel meer met deze twee hoofdtelefoons. Deze twee winnaars hebben we uitgekozen omdat ze simpelweg de concurrentie achter zich lieten qua noise-cancelling, geluidskwaliteit en ondersteuning.
We benoemen de Sony-koptelefoon als onze favoriet vanwege de excellente noise-cancellation, de geluidskwaliteit en de algemene bouwkwaliteit. De Bose-koptelefoon is onze tweede favoriet, vanwege de geluidskwaliteit en het design.
Alle geteste producten
AKG N7000nc
De introductieprijs van de N700NC was zo'n 300 euro, maar inmiddels is de straatprijs van de hoofdtelefoon gedaald naar zo'n 200 euro en we snappen waarom. Hij is licht en zit daarmee prettig, en heeft een prima microfoon. AKG levert hem bovendien in een prettige case, maar daarmee houden de pluspunten wel zo'n beetje op. De noise-cancelling valt tegen en het geluid komt niet optimaal uit onze tests. Daarnaast is de ondersteuning ietwat tegenvallend. (6.5)
Bowers & Wilkins PX7
De PX7 maakt de verwachtingen en vooral de pittige prijs niet helemaal waar. Het is een zeer degelijke en stijlvolle hoofdtelefoon die prettig zit en luxe voorzieningen heeft, zoals een bewegingssensor die de muziek pauzeert als je een oorschelp optilt. Op andere vlakken zijn we helaas minder te spreken over de PX7. Het geluid schiet tekort in het hoog en de noisecancelling houdt niet zoveel tegen als bij sommige andere modellen. Bovendien behoort de microfoon tot de slechtere in de test. Er zijn concurrenten die een beter totaalplaatje bieden voor minder geld.
House of Marley Exodus ANC
Het verhaal van de Exodus ANC van House of Marley laat zich vrij eenvoudig samenvatten. De prijs is daarbij een doorslaggevende factor. Het grote pluspunt van de Exodus zijn de grote drivers, zodat het geluid boven verwachting goed is, met vooral een indrukwekkend laag, maar gelukkig ook een goede weergave van het hoog. Ook de accuduur valt op. Die is verreweg het best van alle geteste hoofdtelefoons. Daar houdt het echter wel op, want de noisecancelling en de microfoon zijn duidelijk van minder kwaliteit dan bij duurdere modellen, en het hoesje dat Marley bij de Exodus levert, biedt niet de bescherming die we zoeken.
Sony WH-H910N
We zullen er niet omheen draaien: de WH-H910N is de grootste tegenvaller in deze test en dat komt enkel en alleen door de tegenvallende geluidskwaliteit. Die is duidelijk minder dan bij de concurrenten in deze test. Zonde, want verder heeft de 910N juist veel mooie eigenschappen van z'n duurdere, en de winnaar van deze test, broer behouden. De touchbediening is prettig en functioneert beter dan bij de concurrenten en dat geldt ook voor de noisecancelling. Ook die is beter en vooral uitgebreider dan bij de andere hoofdtelefoons. Toch raden we de WH-H910N niet aan. De duurdere WH-1000XM3 is regelmatig in de aanbieding, dus het loont de moeite om even door te sparen.
Fresh 'n Rebel Clam ANC DGTL
Het geluid van de Clam ANC DGTL kan niet helemaal overtuigen. De klank is wat hol door de afwijkende basrespons. Vooral de frequenties tussen bas en het lagere middengebied zijn versterkt ten opzichte van de rest. Door de versterking in het laag verdwijnen de hoge tonen een beetje naar de achtergrond, waardoor je het idee krijgt dat het detail achterblijft.
De behuizing van de Clam ANC DGTL is volledig in een zeeblauwe kleur uitgevoerd. Het gladde plastic is rondom prettig afgerond, waarbij de bouwkwaliteit prima aanvoelt. Op het vlak van noisecancellation is de Clam ANC DGTL een solide subtopper.
OneAudio A9 Urban Traveller
Voor 80 euro of minder moet je allicht niet te hoge verwachtingen hebben. Veel features heeft de koptelefoon niet. Naast omgevingsgeluidversterking of een app ontbreekt zelfs een assistent-knop, en daarin is dit de enige koptelefoon in deze test. Het ingetogen design van de A9 komt volwassen over, waarbij de koptelefoon zelfs wordt geleverd in een mooie, harde draagtas. De bouwkwaliteit is minder geslaagd. Dat begint al bij het uitklappen van de oorschelpen, die met zo’n luide krak in positie schieten dat we steeds opnieuw bang waren dat de hoofdband doormidden brak. De koptelefoon heeft een wat schrille klank doordat de hoge tonen de rest van het geluid overstemmen. De weergave is bovendien niet heel realistisch of gedetailleerd, zeker in het hoog niet.
Philips PH805
De ontwerpers van de PH805 hebben duidelijk naar de succesvolle noisecancelling koptelefoons van Sony gekeken. Hoewel de verbinding tussen de hoofdband en de oorschelpen iets anders in elkaar zit, lijkt de PH805 in andere opzichten veel op een model van de Japanse fabrikant. Zo hebben de oorschelpen dezelfde typische vorm. De hoofdband is van glad plastic, de oorschelpen hebben juist een ruwere afwerking, die overigens wel snel krasjes vertoont. Ondanks het vrij hoge gewicht van 285 gram is het comfort goed. Ook als het gaat om het geluid volgt de PH805 het voorbeeld van Sony: een warme klank met een duidelijk versterkte bas. De PH805 heeft een stevigere laagweergave dan de andere koptelefoons in deze test, behalve de Sony XB900N. Een slechte koptelefoon is de PH805 dus niet, maar helaas is de bediening wat onhandig.
Sennheiser HD450 BT
De forse oorschelpen van matzwart plastic worden bijeengehouden door een opvallend slanke hoofdband. Het met een rubberachtige laag beklede hoofdkussentje is opnieuw heel dun. In combinatie met de geringe breedte van de hoofdband levert dat boven op je hoofd snel een drukpunt op. De royale, ovale oorkussens zijn opvallend genoeg verwisselbaar en verdelen de druk goed, maar de opening voor je oren is aan de smalle kant. De degelijke vormgeving gaf al een hint; ook wat geluid betreft lijkt de HD450 BT gericht op de oudere luisteraar. In vergelijking met de concurrentie klinkt de koptelefoon wat dunnetjes. Kijken we tot slot naar noisecancellation en accuduur, dan is de HD450 BT geen uitblinker.
JBL Live 650BTNC
Een prima koptelefoon met een verrassend goede noise-cancelling-functie. Heeft prima geluidskwaliteit, mooi design (al is dat subjectief) en de accuduur is ook nog eens goed. Wel schiet het apparaat iets te kort op het gebied van draagcomfort en ondersteuningen voor verschillende afspeelapparaten. Toch hebben we z'n broer JBL Live 750BTNC uitgeroepen als beste Budget keuze, omdat die toch wat meer waard voor z'n geld geeft.
Hoe we hebben getest
Zoals gebruikelijk hebben we de hoofdtelefoons door onze testopstelling gehaald om te meten hoe goed de geluidsweergave en de noisecancelling zijn, en om te meten hoe groot de harmonische vervorming van de verschillende modellen is. Uiteraard hebben we de modellen ook aan een uitgebreide praktijktest onderworpen, want er valt genoeg over een hoofdtelefoon te vertellen dat niet in een grafiek te vangen is.
Verder hebben we een creatieve oplossing moeten bedenken voor het testen van noisecancelling in de praktijk. Onze labtest zegt veel, maar daar willen we praktijkervaring tegenover zetten. Normaal gesproken proberen we de hoofdtelefoons uit in trein en vliegtuig, maar dat zat er in de afgelopen weken niet in. Daarom hebben we een list verzonnen. Op internet zwerven diverse bestanden met het geluid van een vliegtuigcabine. Die hebben we tegelijkertijd afgespeeld via twee speakers. De een met een wat hoger, de ander met een lager geluid, en in die herrie hebben we de zeven hoofdtelefoons geprobeerd.
Over ons
Wie zijn wij
BestGetest helpt jou om makkelijk en snel de beste elektronicaproducten te vinden. BestGetest is een nieuw initiatief van DPG Media, met 15 nieuwsmerken, ruim 140 huis-aan-huiskranten, 18 online titels, radio en 26 lifestylemagazines de meest toonaangevende en de grootste media-uitgever van Nederland.
Wij werken nauw samen met collega's van andere titels van DPG Media om jou te voorzien van koopadvies door de beste experts van Nederland. Onze adviezen over consumentenelektronica komen tot stand in samenwerking met techsite Tweakers, waar een team van 12 mensen fulltime is toegewijd aan het testen en vergelijken van producten.
Momenteel heeft BestGetest koopgidsen voor noise-cancelling koptelefoons, draadloze oortjes en televisies. We zijn hard bezig met het uitbreiden van onze koopadviezen!
Ons verdienmodel
De koopadviezen op BestGetest zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek door het testlab van Tweakers in Amsterdam. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele en wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar wij worden nooit betaald voor de resultaten.
Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van vergoedingen die we ontvangen voor aankopen die via BestGetest bij webshops worden gedaan. Het is daarom in ons belang om jou zo goed mogelijk te adviseren, want alleen bij een tevreden aankoop zul je vaker van onze diensten willen gebruikmaken. Je steunt onze onafhankelijke journalistiek door aankopen via BestGetest te doen.